Nikada u povijesti Premiershipa zadnji nije zabio tri prvom. Onda je ušao Ćaleta-Car

Foto: Profimedia

DUJE ĆALETA-CAR (26) ljetos je iz Marseillea prešao u Southampton uz odštetu od 8 milijuna eura, ali je nakon početka kao prvotimac ispao iz momčadi. Izvan nje bi ostao i na gostovanju posljednjeplasirane momčadi Premiershipa kod prvoplasiranog Arsenala u 32. kolu, ali se u 41. minuti ozlijedio Jan Bednarek, pa ga je zamijenio Ćaleta-Car pri vodstvu njegove momčadi 2:1.

Slučajni heroj DĆC

Samo 25 minuta kasnije hrvatski stoper ušao je u povijest jedne od najjačih liga, i to golgeterski. U jedinom izlasku Southamptona iz bunkera u drugom poluvremenu gosti su izborili korner, a lopta je nakon odbijanca na prvoj vratnici pala točno na glavu usamljenog Ćalete-Cara na drugoj stativi, koji je s dva metra lako zabio.

Video: Arena Sport

Southampton je prednost od dva gola držao do pred sam kraj dvoboja, a onda su Odegaard (88) i Saka (90) s dva gola uspjeli izjednačiti, da bi Trossard u drugoj minuti sudačke nadoknade čak pogodio i gredu. Arsenal je u čak 10 minuta nadoknade imao još nekoliko prilika, no ipak nije uspio ostvariti senzacionalan preokret.

No, zato je DĆC izveo senzaciju za povijest Premiershipa. Njegov gol bio je treći Southamptonov na ovoj utakmici i tako je prvi put u povijesti engleske prve lige klub koji je na zadnjem mjestu zabio tri gola protiv prvoplasiranog.

Ćaleta-Car je zabio za povijest Premiershipa, ali možda i za naslov Manchester Cityja

Gol hrvatskog braniča mogao bi biti povijestan i za Manchester City. Naime, Arsenal je i nakon ovog kiksa vodeći s pet bodova više od Cityja, ali šest kola prije kraja Pepova momčad ima dvije utakmice manje od Artetine. Dakle, ovisi sama o sebi ako želi svrgnuti Arsenal s prvog mjesta i obraniti naslov. 

 

Pročitajte više