NIKAKO DA IM KRENE Bogati PSG ispao iz LoL Challenger Seriesa

FOTO: PSG

PARIS Saint-Germain uskoro će proslaviti prvu godišnjicu ulaska u esport vode. Međutim, već godinu dana nikako da im krene nabolje. Njihov League of Legends tim osigurao je ispadanje iz League of Legends Challenger Serisa, niže razine natjecanja u iznimno popularnoj videoigri.

>> ULAŽU MILIJUNE Najveći svjetski klubovi masno plaćaju svoje e-momčadi
 
>>JEDAN OD 100 MILIJUNA Kad ovo pročitate shvatit ćete kakav rezultat je ostvario hrvatski kralj esporta
 
Ispadanje iz lige nije nešto o čemu se često govori u redovima PSG-a, ali zahvaljujući neuspjesima njihovih uzdanica u esportu, sada bi ta tema mogla postati aktualna. Naime, umjesto da se kvalificiraju u najprestižnije League of Legends natjecanje, Championship Series, oni će vjerojatno ispasti iz "druge lige". Iako su pokušavali s promjenama u postavi i dovođenjem novih igrača, nisu uspjeli poboljšati rezultate. Ukoliko se žele nastaviti natjecati u Challenger Seriesu morat će se izboriti kroz kvalifikacije. 
 

 
Pitanje je kako klub s tolikim utjecajem i platežnom moći ne može već punih devet mjeseci sastaviti tim koji će konkurirati za ulazak u EU LCS. Da stvar bude bolja, njihovi kolege iz Schalke 04 ne bilježe značajno bolje rezultate te će i oni igrati doigravanje za ostanak u ligi. Troma integracija sportskih klubova u etablirana sportska natjecanja potvrda je da ulazak u esport nikome neće biti jednostavan te da prednost imaju već konkurente esport organizacije. Nadamo se kako ovo neće obeshrabriti nogometne velikane od ulaska u esport, ali moglo bi utjecati na način na koji će to napraviti.

 

Pročitajte više