Niko Kovač: Ako pobijedimo sve do kraja, Ukrajinci nam ne mogu ništa!

REMI protiv Ukrajine (2:2) donio je hrvatskoj reprezentaciji mnoštvo problema. Vatreni sada do kraja ciklusa moraju slaviti u svim utakmicama, uključujući i trijumf protiv Engleske na Wembleyju. Nakon utakmice, logično, izbornik Bilić nije bio zadovoljan rezultatom.

"Nisam zadovoljan s 2:2. Imali smo dominaciju u drugom dijelu i imali puno više prilika. Čestitam njima na bodu, a prije svega čestitam svojim igračima. Mi na klupi smo komentirali da se već nakon prvog gola vidjelo da su Ukrajinci rastrčaniji i agresivniji. Dobili smo s dvije izmjene blok u sredini, zabrinjavalo nas je to što oni kontroliraju loptu", kazao je Bilić u komentaru utakmice otkrivši potom razloge ukrajinske dominacije na sredini terena u prvom dijelu:

"Nije problem kod nas bio bok, dolazili smo dosta dobro u prvom pogotovo na lijevu stranu. Problem je bio što nismo uspjeli izvesti par suvislih napada jer smo u sredini smo imali veliku rupu. Prvi gol smo mogli izblokirat, ali to je majstorija Ševčenka bila. Drugi gol smo glupo primili i tu smo pogriješili, nije smio Gay ostati sam i neometano zabiti."

Izbornik je optimist uoči nastavka kvalifikacija premda je svjestan činjenice kako je sada Južnoafrička Republika prilično daleko:

"Ne pretendiramo mi na prvo mjesto sada, ali za drugo ćemo se itekako boriti. Sve je otvoreno i još uvijek imamo velike šanse za to drugo mjesto. Možda će to glupo zvučati, ali dobro je da je i Bjelorusija u igri za drugo mjesto jer će možda otkinuti koji bod Ukrajincima."

Srna optimističan: Najbolji smo kad je najteže, ponovno ćemo to pokazat!

Igrač kojeg Ukrajinci zasigurno najbolje poznaju, kapetan Šahtara Darijo Srna, priznao je kako su ga Mihajličenkovi igrači prilično iznenadili:

"S obzirom na prvu utakmicu, nismo očekivali ovako dobru Ukrajinu. Očito je da je polufinale Kupa Uefa donijelo mirnoću igračima Šahtara i Dynama. Ništa još nije izgubljeno, s današnja tri boda bismo riješili puno toga, ali mi se nećemo predat. Najbolji smo kad je najteže i to ćemo ponovno pokazat."

Modrić i Robert Kovač složni: Totalno su nas iznenadili u prvom poluvremenu

Luka Modrić bio je pomalo tužan netom nakon navršenog dvoboja:

"Prvi dio je bio ispod naše razine. To je jedno od najlošijih naših poluvremena. U nastavku smo puno bolje igrali kad su ušli Vukojević i Leko. Nažalost, nisu ušle one dvije stative, ali nadam se da ćemo biti još bolji kad nam se vrate neki igrači i da ćemo otići tamo gdje nam je mjesto."

Kapetan hrvatske reprezentacije Robert Kovač također je poput Srne, kazao kako su ga iznenadili gosti s istoka Europe:

"Nadigrali su nas u sredini terena i time iznenadili u prvom poluvremenu. Mi smo se probudili kad smo primili prvi gol i šteta je što nismo na kraju ostvarili pobjedu."

Niko Kovač: Ja sam zadovoljan remijem

Svoj komentar na današnju predstavu u Maksimiru dala su i dvojica bivših kapetana Vatrenih, odnedavno umirovljeni Niko Kovač i rekorder po broju nastupa za državnu vrstu, Dario Šimić. Stariji Kovač priznao je kako mu je bilo teško gledati dojučerašnje suigrače kako se muče, posebno u prvom poluvremenu:

"Nismo bili dovoljno agresivni u prvom dijelu, vidjelo se to i po publici, ali sreća da smo se u nastavku digli. Ja sam zadovoljan s remijem jer ako pobijedimo sve do kraja, ne mogu nam Ukrajinci ništa. Bit ćemo u dodatnim kvalifikacijama unatoč nezahvalnoj trenutnoj poziciji."

Šimić zna zašto nismo pobijedili: Termin odigravanja utakmice njie bio idealan

Šimić je pak, nešto drukčijeg razmišljanja:

"Nepovoljan je rezultat za nas. Igrali smo jako loše u prvom poluvremenu, ali smo zato puno bolji bili u nastavku. Imali smo tu nesreću zbog te dvije stative, ali što je tu je. Čini mi se da termin nije bio idealan zbog tek završenih prvenstava. Ukrajincima čestitam, igrali su jako dobro, ali mislim da će naši pobijedit sve do kraja i otići u dodatne kvalifikacije" završio je čovjek koji je 100 puta oblačio kockasti dres.

M.Č.
Foto: Goran Mehkek, Ronald Goršić (Cropix)

Pročitajte više