Niko Kovač: Voljeli bi ići svi skupa u Zagreb, ali onda nitko ne bi mogao igrati u subotu

KAPETAN hrvatske nogometne reprezentacije nakon što hrvatske rapsodije na Wembleyju zračio je zadovoljstvom, kako i ne bi. Englezi su pali u svom hramu nogometa, a Hrvatska je zlatnim slovima upisala još jednu stranicu u svoju nogometnu povijest.

"Ovo je utakmica koja ulazi u povijest hrvatske države i hrvatskog nogometa, pobjeda koju smo apsolutno zaslužili. Svih 90 minuta išli smo na tu pobjedu jer smo kvalifikacije željeli časno odigrati do kraja. Bili smo bolji, i trkački i taktički, i sasvim smo zasluženo mi sad na Europskom prvenstvu, a Englezi nisu", oduševljeno je pričao Niko Kovač.

Europsko prvenstvo, već tako blizu da ga možemo osjetiti, gotovo da već vidimo Niku Kovača kako podiže trofej europskog prvaka. Neopravdani optimizam reći će neki. Ali nakon večeras, ništa više nije neopravdano.

"Nemojte, ima još dosta do Europskog prvenstva. Ono za nas može biti bajka, ali pustite prvo da proslavimo ovu pobjedu. Najvažnije je da do tada ostanemo svi zdravi i čitavi. Žao mi je što večeras ne možemo svi ostati na okupu", rekao je Niko Kovač objasnivši da se Dinamovi igrači i stručni stožer vraćaju u Zagreb, dok ostatak reprezentacije ostaje u Londonu kako bi se sutra vratili u svoje klubove.

Naravno da je onda stiglo i pitanje zašto se odlazak nije drukčije planirao, zašto ne idu svi zajedno u Zagreb na slavlje kakvo su zaslužili. "Išli bi mi rado svi skupa u Zagreb, ali teško da bi onda itko mogao igrati u subotu", veselo je odgovorio Niko.

Englezi su kaže, dobili točno ono što su zaslužili. "Mi smo zrelija momčad od Engleza. Oni imaju samo lopte na Croucha koji ih spušta lijevo i desno, a nitko ih ne kupi. Nisu stvorili niti jednu pravu priliku, a poklonjen im je i jedanaesterac; dok ga je Joe vukao, lopta je već davnih dana bila u Stipinim rukama".

Kapetan nije mogao dovoljno izraziti zahvalnost hrvatskim navijačima na podršci koju su im pružili i atmosferi kakvu su stvorili. Englezi se gotovo nisu ni čuli. "Ne znam kad je atmosfera bila ovakva, možda se jedino može usporediti sa Svjetskim prvenstvom 1998. Vraćali smo se tri puta, vidjeli ste i sami. Bila je dramatična utakmica, ali možda je tako i bolje. Kad nakon 2:0 primiš dva gola, onda si gotov; to je situacija iz koje se nitko ne vraća. A mi smo se vratili. Bila je ovo savršena utakmica", zaključio je Niko Kovač.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više