Transferi

Niko Kovač želi igrača Dinama. Odbijena je prva ponuda od pet milijuna eura

Foto: Igor Soban/PIXSELL

NOGOMETAŠ Dinama Bartol Franjić (22) želja je Nike Kovača, novog trenera njemačkog prvoligaša Wolfsburga. Kako doznajemo, Kovačev klub poslao je ponudu na Maksimir u iznosu od pet milijuna eura, no Dinamo je to odbio i za Franjića će tražiti oko osam milijuna.

Franjić se u protekloj sezoni pokazao korisnim za Dinamo na više pozicija. Igrao je stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog, ali je na kraju ispao i žrtva sustava jer se nije uspio ustaliti ni na jednoj od tih pozicija. Dodatan problem je i što je najčešće igrao na poziciji lijevog stopera u obrani s tri igrača, a kako Ante Čačić ne preferira takvu formaciju, te pozicije više nema u Dinamovom sustavu.

Ostankom svih najvažnijih veznjaka i braniča iz prošle sezone te dolaskom Roberta Ljubičića i Boška Šutala, Dinamo je dobro pokrio pozicije u srcu veznog reda i obrane. Franjićev odlazak tako bi mogao biti relativno bezbolan, a klubu je, ako dođe zadovoljavajuća ponuda, to sjajna prilika za zaradu nakon što je potrošio 6.5 milijuna na spomenute Ljubičića i Šutala.

Postao bi treći aktualni hrvatski nogometaš u Wolfsburgu

Franjić je za Dinamo odigrao 81 utakmicu u svim natjecanjima i postigao jedan, ali vrlo vrijedan pogodak. Bilo je to na gostovanju kod Legije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje je kao lijevi bočni (na toj ga je poziciji forsirao Krznar) zabio jedini gol u pobjedi 1:0. Aktualni je hrvatski U-21 reprezentativac te je igrao na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u tom uzrastu.

U Wolfsburgu bi ga, po trenutnoj situaciji, uz Kovača dočekala i dva hrvatska reprezentativca. Josip Brekalo i Marin Pongračić članovi su Wolfsburga nakon što su se vratili s posudbi, no vrlo je upitno hoće li i jedan od njih ostati u klubu.

Pročitajte više