Tenis

Nikola Pilić zaplakao u Beogradu, cijeli stadion mu pljeskao: Novak je najveći ikada

Foto: EPA

LEGENDARNI Nikola Pilić u Beogradu je gledao finale ATP turnira, u kojem je Rus Andrej Rubljov svladao Novaka Đokovića 2:1 u setovima. Rubljov je nakon meča izjavio da je Đoković jedan od najvećih svih vremena, a zatim je pred mikrofon stao Pilić uz pljesak cijelog stadiona.

"Izuzetna mi je čast što sam ovdje. Samo jedna korekcija", započeo je Pilić pa na engleskom jeziku poručio Rubljovu: "Novak nije jedan od najboljih, on je najbolji svih vremena." Cijeli mu je stadion nakon toga još jednom gromoglasno zapljeskao.

Pilić se rasplakao dok je govorio o Đokoviću

Pilić je zatim nastavio: "U konkurenciji Federera, Nadala i Murraya, biti broj jedan 366 tjedana, to je više od sedam godina... Po mom skromnom uvjerenju, trebat će tisuću godina da se taj rekord obori."

"Srđan i Dijana", krenuo je Pilić o Novakovim roditeljima, a zatim su ga svladale emocije te je zaplakao. "Kada prijeđeš 80 godina, emocije su još veće", rekao je pa dodao:

"Ovo je jedna od najboljih publika koje sam u životu vidio. Vi možete biti ponosni što u ovoj državi postoji jedan kao što je Novak Đoković. I nije mi jasno zašto ne mogu normalno govoriti. S Novakom sam vezan i želim mu sve najbolje, za mene je on najbolji igrač svih vremena.

Srđan i ja smo uvijek mislili da će Novak biti veliki šampion. To je bio godinama i ostao je, a što je najvažnije, on je odličan čovjek. Žao mi je što danas nije pobijedio i čestitam Rubljovu, igrao je fantastično", poručio je za kraj.

Pročitajte više