"Nikola Vlašić je prišao klupi i rekao da će pucati prvi penal. To je on"

Foto: Profimedia

SVAKA se utakmica u obitelji Vlašić pratila od kuće, a posebno je emotivno bilo u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva kada je prvi penal protiv Japana pucao Nikola Vlašić, otkriva njegov otac Joško.

“Kad je uzeo balun i išao prema bijeloj točki za penal, baš sam prvi put dobio poriv da se okrenem. Ali ja govorim - ovo ne smijem propustiti. Ovo je ipak jedna situacija i što god bude, moram to vidjeti. Bilo je baš napeto”, rekao je najstariji Vlašić za N1.

Nakon pobjede nad Japanom najviše ga je, kaže, zanimalo je li bila njegova odluka da prvi puca jedanaesterac.

"To me najviše golicalo. Pretpostavljao sam da je, jer mi je to sličilo na njega. To je jednostavno on. Kasnije je to rekao i izbornik i potvrdio da je prišao klupi i rekao: Ja ću pucati prvi. Rekao mi je da među njima postoji to jedno zajedništvo."

"Kaže mi: Da nisam zabio ove golove, na neki bih se način osjećao kao možda neravnopravan član reprezentacije"

Vlašić, 25-godišnji nogometaš West Hama na posudbi u Torinu, odigrao je 130 minuta u Kataru, jedino nije nastupio protiv Belgije. 

"Njih ima tamo 26, može se dogoditi da netko od njih niti minute ne bude u igri. Moglo se to i njemu dogoditi. Posebno kad on uđe, da vidiš u svemu tome i njegov obol. To ga ispunjava, jer on osobno kaže: ‘Slušaj, da mi se ovo nije događalo i da nisam zabio ove golove, na neki bih se način osjećao kao možda neravnopravan član reprezentacije’. Iako to nije dobro mišljenje. Svaki od njih koji je i jednu minutu tamo, on sigurno zaslužuje respekt samim tim što je tamo, da je dobio povjerenje."

Nikola Vlašić prije četiri godine nije bio dio reprezentacije koja je osvojila svjetsko srebro.

"On tada nije išao na Svjetsko prvenstvo, bio je dosta mlad, iako je bio u izboru. Međutim, išao je u Everton i neke minutaže tamo nije bilo. Mada su neki išli koji su imali manju minutažu od njega, ali nije bitno sad u svemu tome. Bitno je to da je on tada stvarno proživljavao ovdje na Rivi, na ulicama grada i rekao je da ne može vjerovati da je to tako, da želi probuditi takvo nešto kod drugih, u takvom jednom uspjehu."

Pročitajte više