Nikolić: Prvi put nakon deset godina nismo favoriti na Savi, ali se ne bojimo Jadrana

VATERPOLISTE Mladosti sutra očekuje treće kolo Eurolige. Nakon uvjerljive pobjede u Vojvodini i remija kod kuće s Barcelonetom, na Savu stiže Jadran iz Herceg Novog, jedna od najboljih momčadi u Europi. Dvoboj je najavio trener Žabaca Emil Nikolić.

"Iza nas je pozitivna polusezona u kojoj smo zamalo u Zadru protiv Juga osvojili jedan trofej i sad je vrijeme da se okrenemo nastavku. Jadran je jedna od najboljih momčadi uopće, vratili su neke igrače i promijenili trenera, a s obzirom da im ne ide kako su zamislili u Jadranskoj ligi, ova će im utakmica puno značiti", rekao je Nikolić.

Iako Jadran ima sjajne igrače, nisu najbolje ušli u sezonu, ali to sutra neće puno značiti.

"Prvi put da nakon 10-ak godina nismo favoriti na svom bazenu, ali ćemo dati sve od sebe da ih dobijemo. Iako se sutrašnja utakmica igra u neobičnom terminu, u 16:15 sati očekujem da će nas navijači podržati, posebno jer vidimo da su brojni na utakmicama hokeja i košarke", kaže Nikolić i dodaje:

"Jadran je momčad sastavljena od megazvijezda, praktički je to reprezentacija Crne Gore. Žele uzeti što više mogu trofeja, već su izgubili kup svoje zemlje i sigurno će to željeti negdje drugo nadoknaditi. Ali, i mi radimo i treniramo i nadam se da ćemo nastaviti dobar niz. Pobjeda bi nam otromila vrata ulaska u četvrtfinale i zato ćemo dati sve od sebe. Očekujem tvrdu utakmicu i zbog toga smo posebno radili na fizičkoj snazi."

Jadran je preuzeo Ivica Tucak, bivši trener Šibenika.

"To mu je veliki korak u karijeri, a pozitivno je što nema jezična barijere u svom novom klubu. Ipak, nadam se da neće uspjeti podići formu momčadi do utakmice s nama", prokomentirao je Nikolić.

Svoja razmišljanja dao je i centar Luka Lončar.

"Jadran je blagi favorit, ali dat ćemo sve od sebe da si olakšamo ulazak u četvrtfinale Možda nemamo toliko puno zvijezda kao oni, ali ćemo dati sve od sebe. U našoj skupini su sve momčadi dobre i puno nam znači domaći teren. Igrali smo s njima dosad dva puta, ali svaka utakmica je drugačija. Ovo će biti susret dobrih obrana, bit će malo prilika i svaku ćemo morati iskoristiti."

Pročitajte više