Nikoličius ostaje u Hajduku? Predsjednik kluba: Ostavio mi je dojam da nije gotov

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK je danas tijekom konferencije za medije predstavio novog predsjednika Uprave kluba Ivana Bilića. Bilić je na poziciju izabran jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora na temelju stručnih i ljudskih kvaliteta za koje su procijenili da su bitne i potrebne Hajduku, kako je rekao predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin.

Bilić je u prvom obraćanju s nove funkcije istaknuo da su ciljevi kluba isti - "napasti dva trofeja i grupna faza europskih natjecanja". "To ne možemo ostvariti samo s mladima, imat ćemo kombinaciju njih i iskusnih", rekao je te dodao da će Hajduk s HNS-om i svima "surađivati po pitanju vlastitih interesa".

Dodao je da je ključno pitanje odabir novog trenera i da će se na tome raditi. Bilić je potvrdio i da  intenzivno razgovara s Mindaugasom Nikoličiusom te će se uskoro odlučiti ostaje li sportski direktor u klubu ili će se tražiti nova osoba.

Bilić: Nikoličius profesionalno obavlja svoje dužnosti, moj dojam je da nije gotov

"Što se tiče Nikoličiusa, sastali smo se prošli tjedan. Imamo niz sastanaka. Meni je inicijalni dojam da on profesionalno obavlja svoje dužnosti, jako analitično mi je prezentirao situaciju. Ostavio mi je dojam da nije gotov. Ja ću se s njim družiti jako intenzivno idućih tjedana. Cilj je pronaći najboljeg čovjeka za tu poziciju i poziciju trenera", rekao je i dodao:

"Što se tiče sportskog direktora, imamo ga, sljedeća četiri tjedna ćemo se ja i on dosta družiti. Interesira me samo najkvalitetniji kandidat. Sportski direktor možda ostane, možda dovedemo novog."

Podsjetimo, Nikoličius je prije dva tjedna najavio odlazak iz Hajduka na kraju sezone. Njegova najava stigla je nakon što su smijenjeni dotadašnji predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan.

Pročitajte više