Niku Kranjčara slavni Cosmos predstavio u punom njujorškom okupljalištu Hrvata

Foto: Index

NIKO KRANJČAR (31) konačno je potpisao za New York Cosmos, prije tri i pol desetljeća slavni putujući cirkus u kojem su nastupali Pele, Franz Beckenbauer i Iko Buljan, iz vremena kada je u Americi prvi put pokušan proboj "soccera" na veliku scenu.

Cosmos je danas daleko od navedenih dana i natječe se u drugoj ligi. Kranjčar je prošlog mjeseca trenirao s njujorškim klubom nakon što ga je u siječnju otpisao kijevski Dinamo koji ga je prije toga dvije godine posuđivao Queens Park Rangersu, ali usprkos obostranoj želji nije mogao potpisati za njujorški klub jer je Cosmos registrirao maksimalan broj stranaca.
 
Ipak, jednom od njih sedmorice odobrena je zelena karta i tako se otvorilo mjesto za Niku, koji je kao njegovi novi poslodavci, oduševljeno dočekao ovakav rasplet. NY Cosmos tim je povodom organizirao zabavu dobrodošlice za novog igrača u kafiću Scorpio u Astoriji, gdje se okupljaju Hrvati. Kranjčarov dolazak izazvao je veliko zanimanje, jer u spomenutom baru okupilo se 100-tinjak Nikinih štovatelja.
 
Ljubazan kakav je, on se fotografirao i popričao sa svakim od brojnih fanova koji su mu prišli. Rekao im je da je oduševljen klubom i gradom u koji je došao i da osim početka igranja za Cosmos, jedva čeka upoznati njujorške restorane i posjetiti utakmice Brooklyn Netsa, za koje sjajno igra Bojan Bogdanović.

Pročitajte više