"NISAM GA NAMJERNO, TO JE U ŽARU BORBE" Červar o hvatanju Bjelorusa oko struka u zadnjem napadu

Screenshot: Twitter

NOVI SKANDAL na rukometnom EP-u u Hrvatskoj, ovaj put u režiji izbornika zemlje domaćina. 

Osam sekundi prije kraja utakmice Hrvatska - Bjelorusija rezultat je 24:23, a Bjelorusi imaju napad za izjednačenje. 
 
U akciji za bod u dramatičnoj završnici, Karvatski prema golu Hrvatske kreće s desne strane, uz samu aut-crtu.
 
Tada ga, što se jasno vidi na snimci, hrvatski izbornik Lino Červar vuče oko struka desnom rukom, nakon čega to isto pokušava napraviti i lijevom rukom, ali ga Bjelorus otresa i kreće u napad.
U nastavku akcije, Bjelorusima je dosuđen faul u napadu, nakon čega Kopljar pogađa za konačnih 25:23 i pobjedu domaćina Eura.
 
Nakon neviđenog skandala na utakmici Slovenije i Njemačke, ovo je još jedna potencijalna afera na burnom EP-u u Hrvatskoj.
 
Kao što se blamaža litavskih sudaca na spomenutom meču proširila društvenim mrežama i izazvala gnjev prema EHF-u, isto se sada događa sa snimkom Červarovog hvatanja bjeloruskog igrača u posljednjem napadu za izjednačenje protiv Hrvatske:
Izbornik Hrvatske ovako je nakon utakmice opisao situaciju: 
 
"Ma nema tu nikakve namjere. Ja imam običaj po trenerskoj liniji hodati lijevo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe."
 
Zanimljivo tumačenje osobenjaka na klupi Hrvatske, ali "sudari u žaru borbe" na terenu su normalni među igračima, a nikako između igrača i trenera.
 
Posebno jer je ovdje itekako vidljivo da se ne radi o sudaru nego o Červarovom "grljenju" igrača suparničke momčadi, koja u tom trenutku, osam sekundi prije kraja utakmice, ide u napad za izjednačenje.

Pročitajte više