Juventus

"Nisam mogao ostati u Serie A, tako bih izdao Juventus"

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE dvije godine talijansku nogometnu javnost iznenadio je odlazak Claudija Marchisija u ruski Zenit. Očekivalo se da će nakon rastanka s Juventusom ostati u Italiji, ali 32-godišnji veznjak odlučio je napustiti domovinu.

"Nisam mogao ostati u Serie A, nisam mogao izdati Juventus", otkrio je sad Marchisio zašto je Italiju zamijenio Rusijom. 

Marchisio je rođen u Torinu i još je 1993., kao osmogodišnjak, pristupio omladinskom pogonu Juventusa. Od svog debija 2005. godine bio je jedan od onih koji su dirigirali igrom Stare dame. To su prepoznali i navijači pa je među popularnom skupinom navijača Juventusa pod nazivom Drughi dobio status ikone.

"Moja ljubav prema Juventusu je jedini razlog što nisam ostao u Italiji. Nije to samo zbog svega što su mi taj klub i navijači dali već i zbog toga što sam proživio s Juventusom. Odlazak u Rusiju je bio poseban izazov za mene i moju obitelj."

Marchisio se u Zenitu zadržao samo jednu sezonu u kojoj je upisao devet nastupa jer je obnovio nekoliko ozljeda s kojima se borio još od ranije. Kasnije se povezivao s odlaskom u MLS, ali je odlučio prekinuti karijeru u kojoj je s Juventusom sedam puta bio prvak Italije i osvojio četiri kupa.

Pročitajte više