"Nismo izvukli veliku reprezentaciju, prošetat ćemo se skupinom": Argentinska legenda o Hrvatskoj

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA će se za prolazak skupine na Svjetskom prvenstvu boriti protiv Argentine, Nigerije i Islanda. Od te četiri reprezentacije dvije će proći u osminu finala prvenstva koje se sljedećeg ljeta igra u Rusiji.
 
Kladionice su već objavile koeficijente za grupnu fazu pa je tako Argentina favorit skupine. Koeficijent da će Messi i društvo osvojiti skupinu je 1,50. Na Hrvatsku je koeficijent za osvajanje skupine 3.50, a na Island i Nigeriju po 13.00. Da će Argentina proći skupinu koeficijent je 1.12, na Hrvatsku 1.57, na Island 3.25, a na Nigeriju 3.75.
 
U brojnim analizama i prognozama ističe se ona bivšeg reprezentativca Argentine i legende Parme i Lazija, Juana Sebastiana Verona. Veron je kazao kako će Argentina sigurno proći skupinu jer nema dostojnog rivala u grupi te nije dobila niti jednog ozbiljnog protivnika.
 
"Skupina u kojoj je Argentina nije laka, no dobro je što nije dobila za protivnika niti jednu veliku reprezentaciju", izjavio 42-godišnji Veron za argentinsku agenciju Telam, pa je jednom rečenicom počastio i hrvatsku reprezentaciju.
 
''Hrvatska ipak nije loša momčad. Ima igrače u jakim europskim klubovima. Istina, na Mundijal je prošla kroz baraž, ali ne smijemo je podcijeniti. Jači smo od njih, ali treba biti oprezan.''
 
Veron koji je za Argentinu igrao na Svjetskim prvenstvima 1998., 2002. i 2010. godine danas je predsjednik argentinskog prvoligaša Estudiantesa.
 

Embed from Getty Images

"Smatram da bi Argentina trebala proći u osminu finala bez problema, a dobro je što se sve do četvrtfinala ne križa s velikim momčadima. To znači da imamo nekoliko utakmica da hvatamo formu, da se pronađemo i da kroz te utakmice postanemo još jači", rekao je Veron koji je odigrao 75 utakmica za Argentinu i zabio deset golova.
 
Argentina Mundijal otvara protiv Islanda.
 
"Island nema iskustva sa svjetskih prvenstava, ali odigrao je dobro Euro prošlog ljeta i europske kvalifikacije. Ne možemo ga označiti kao iznenađenje, već kao reprezentaciju u rastu", rekao je Veron. 
 
"Nigerija je nepredvidiva. Uvijek nas dopadne. Afrički igrači su zapravo nestabilni te ovise o tome kakav imaju dan, kako se osjećaju na dan utakmice."
 
Veron je igrao za Estudiantes, Bocu Juniorse, Sampdoriju, Parmu, Lazio, Manchester United, Chelsea, Inter i opet Estudiantes u kojem je okončao karijeru.
 

Pročitajte više