Ništa od Bilića: Engleski velikan umjesto njega uzeo trenera drugoligaša davljenika

Foto: Twitter

SLAVEN BILIĆ bio je jedan od najvećih favorita na kladionicama za preuzimanje kultnog engleskog kluba.

Leeds United, nekada osvajač naslova prvaka i europskih trofeja, već 14 godina ne miče se iz druge lige. Prošlu sezonu završio je na sedmom mjestu Championshipa, pet bodova udaljen od doigravanja za Premier League. 
 
Trenutno je u velikoj krizi, zbog čega je dosadašnji trener Thomas Christensen prije dva dana dobio otkaz. Presudio mu je domaći prvenstveni poraz od Cardiffa (1:4), čime se nastavila crna serija kluba koji u šest utakmica 2018. nema nijednu pobjedu, tek dva remija i četiri poraza.
 
Leeds je nakon 30 kola (od 46 regularnog dijela) Championshipa na 10. mjestu s 44 boda. Bristol na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje, bježi mu sedam bodova.
 
Odmah nakon otkaza Christensenu Bilić, koji je prije tri mjeseca dobio otkaz u West Hamu, prema kladionicama bio je treći na popisu od čak 20-ak kandidata za novog trenera Leedsa.
 
Ispred njega su bili Paul Heckingbottom, trener drugoligaškog davljenika Barnsleyja te nezaposleni Steve McClaren. 
 
Leeds je upravo izabrao novog trenera i to 40-godišnjeg Heckingbottoma koji je do sada vodio klub na tek 21. mjestu engleske druge lige. Barnsley ostavlja samo bod od zone ispadanja.
 
Taj klub je prije dvije godine uveo u drugu ligu, gdje je prošle sezone zauzeo 14. mjesto.

Pročitajte više