Ništa od borbe svih borbi. Fury i Usik neće se potući u ringu 29. travnja

Foto: EPA

BOKSAČKI okršaj za ujedinjenje svih teškaških naslova između Tysona Furyja i Oleksandra Usika neće se održati 29. travnja na Wembleyju, kako je ranije najavljivano. Rekao je to menadžer ukrajinskog boksača Egis Klimas. Nakon višemjesečnog otezanja, pregovaranja, cjenkanja i prijetnji boksačkih organizacija naređivanjem drugih borbi Fury i Usik bili su dogovorili međusobni meč, a potvrdila ga je WBA promocija. Čini se da od borbe neće biti ništa. Barem zasad.

Raniji problemi oko organizacije borbi nastali su prilikom dogovora o raspodjeli novca. Usik je tražio da se novac dijeli u pravilnom omjeru, a Fury je inzistirao na tome da uzme 70 posto ukupnog iznosa jer je "bolji borac i bori se pred domaćom publikom". Na kraju je Usik pristao na to, no njegov menadžer i dugogodišnji savjetnik Klimas tvrdi da se borba neće održati u najavljenom terminu i da se ukrajinski boksač okreće drugim mečevima. 

Hrgović se nudio Usiku

To znači da se okreće obveznoj obrani naslova prvaka teške kategorije po WBA protiv Daniela Duboisa. Usik je prvak teške kategorije u promocijama WBA, WBO i IBF. Fury drži pojas WBC-ovog prvaka teške kategorije. Obojica su bez poraza u karijeri. Fury je na 33 slavlja i jednom meču bez pobjede, a Usik je slavio u svih 20 profesionalnih borbi.

Podsjetimo, nedavno je meč Usiku ponudio i hrvatski teškaš Filip Hrgović. "Ako Tyson Fury ne želi meč, Usik, imaš drugu opciju", napisao je na Facebooku Hrgović uz fotografiju na kojoj su on i Usik.

Pročitajte više