Lige petice

Ništa od Kovača. Felix Magath preuzeo njemačkog velikana

Foto: EPA

FELIX MAGATH (68) novi je trener Herthe, potvrdio je to berlinski klub. Na toj poziciji trebao bi se zadržati do kraja ove sezone, a naslijedio je Tayfuna Korkuta, koji je nakon pet uzastopnih bundesligaških poraza pao na pretposljednje mjesto prvenstvene ljestvice.

"Sve sam razjasnio s Fredijem Bobićem i svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Spreman sam iskoristiti sve svoje iskustvo da pomognem Herthi da ostane u ligi. Sada je važno da se svi u potpunosti usredotočimo na preostale utakmice", izjavio je Magath.

I Kovač je navodno bio kandidat

Podsjetimo, Niko Kovač navodno je bio jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Herthe. Sportski direktor kluba Fredi Bobić htio je Kovača dovesti još u prosincu prošle godine, kada je dobio otkaz u Monacu. Ipak, do toga nije došlo, a ako je kontakta i bilo, moguće je da je Kovač ostao pri svom stavu da ne želi preuzimati momčadi usred sezone.

Magath će se tako nakon 10 godina vratiti u Bundesligu, gdje je zadnji put bio trener Wolfsburga. U karijeri je vodio HSV, Nurnberg, Werder, Frankfurt, Stuttgart, Bayern, Wolfsburg (dvaput), Schalke, Fulham i Shandong Luneng. Bez posla je bio od 2017. godine. Triput je kao trener osvojio Bundesligu, dvaput s Bayernom i jednom s Wolfsburgom.

 

Pročitajte više