NIŠTA OD RIJEKE Eduardo iznenađujuće završio kod Mamićevog miljenika

Foto: Legia Warsaw

EDUARDO DA SILVA (34) na pragu je potpisa za varšavsku Legiju!

Poljski klub na svojoj mrežnoj stranici priopćio je kako se nekadašnji hrvatski reprezentativac podvrgnuo dvodnevnom medicinskom pregledu nakon kojeg bi trebalo uslijediti potpisivanje ugovorne suradnje.

"Poznajem Eduarda od kada je imao 15 godina i nemam nikakve dvojbe da bi, da nije bilo teške ozljede u Arsenalu, zbog svojeg sjajnog talenta i brazilske strasti te europskog mentaliteta bio jedan od najboljih napadača na svijetu. On je još uvijek napadač s nevjerojatnim vještinama. Vjerujem da će njegovo iskustvo i glad za golovima biti velika prednost za Legiju, a on bi kao svjetski igrač mogao postati i model našim mladim igračima", izjavio je Legijin trener Romeo Jozak za klupsku mrežnu stranicu.

Bivši napadač Dinamo Zagreba, Arsenala, Šahtara i Flamenga uvodne dane tekuće godine dočekao je kao slobodan igrač jer mu je krajem prošlogodišnjeg prosinca istekao ugovor s Atlético Paranaenseom. Tržišna cijena procjenjuje mu se na 1,5 milijuna eura.
 
Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 62 nastupa i 29 pogodaka. Posljednju utakmicu odigrao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv Kameruna. Igračku afirmaciju stekao je u zagrebačkom Dinamu, a u dosadašnjoj karijeri odigrao je 325 službenih mečeva uz 127 pogodaka i 50 asistencija.
 
Za Dinamo Zagreb zabilježio je 45 nastupa i 37 golova. U transferu vrijednom 13,5 milijuna eura 2007. godine Arsenal ga je otkupio, a povjerenje je opravdao s 22 pogodaka u 69 utakmica. Svoju eru u engleskom klubu okončao je teškom ozljedom. Karijeru je revitalizirao u Šahtar Donjecku 2010. godine za koji je u četiri godine arhivirao 175 nastupa i 58 golova. Sredinom 2014. godine vratio se u Brazil; prvotno je potpisao za Flamengo, a potom za Atlético Paranaense. 

Osim Eduarda da Silve, i Dinamov kapetan Domagoj Antolić trebao bi potpisati višegodišnji ugovor s dvanaesterostrukim poljskim ligaškim prvakom koji, prema neslužbenim informacijama, iznosi oko 360 tisuća eura godišnje.

Legia Varšav trenutačno je lider poljske Ekstraklase. Nakon 21 kola na kontu ima 38 bodova, dva boda više od drugoplasiranog Lecha. Osnovana je u ožujku 1916. godine, a u svojoj povijesti osvojila je 12 prvenstvenih nacionalnih titula, rekordnih 18 kupova i četiri superkupa.

Pročitajte više