Nitko mu ništa ne može: Čudesni Kostelić zaokružio vikend iz snova u Wengenu!

GENIJALNI Ivica Kostelić pobjednik je slaloma u švicarskom Wengenu. Ivica je slavio ispred Austrijanca Hirschera i Francuza Grangea, a u posljednja dva tjedna ovo mu je već četvrta pobjeda, kojom je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa ispred Aksela Lunda Svindala povećao na 215 bodova. Petnaesta je to pobjeda Ivice u karijeri u Svjetskom kupu, jedanaesti put je bio najbolji u slalomu, te treći put na svojoj stazi u Wengenu.

Fantastičnom drugom vožnjom Ivica je po ulasku u cilj ušao s 99 stotinki prednosti ispred Jean-Baptistea Grangea i bilo je jasno da će Hirscher morati luđački odvoziti ukoliko želi oteti pobjedu Ivici. Hirscher je solidno krenuo, ali nije izdržao. Velika greška koju je napravio rezultirala je s 0.93 sekunde zaostatka za našim majstorom.

Tri bajkovita dana u Švicarskoj: Ivica uzeo 222 boda!

Pobijedio je u ovoj godini Kostelić već na paralelnoj utrci u Munchenu, potom bio drugi na Sljemenu, pa peti u veleslalomu i prvi u slalomu u Adelbodenu, dok je u Wengenu u petak pobijedio u superkombinaciji i jučer uzeo 12. mjesto u spustu.

U tri bajkovita dana u Švicarskoj uzeo ukupno 222 boda i više nema dvojbe da je glavni favorit za osvajanje Kristalnog globusa. "Nikad si nisam htio stavljati breme favorita, ali nastavim li ovako...", kratko je izjavio Ivica poslije utrke.

Druga je vožnja bila iznimno zahtjevna za sve skijaše koji su u prvoj vožnji ostvarili dobar rezultat. Stvarale su se, naime, rupe diljem staze i trebalo je izbjeći mnoge zamke koje su se stvorile niz padinu. Tako je dugo vremena na prvom mjestu proveo Kanađanin Michael Janyk koji je bio 17. nakon prve vožnje. U vodstvu je Janyk bio sve dok na red nisu došla najbolja trojica - tek tad ga je Grange skinuo za 14 stotinki.

Hirscheru se preveliki rizik obio o glavu

No, dok je skijao Ivica Kostelić nije se moglo shvatiti da je staza toliko teška. Mirno je i stabilno grabio stazom i stvarao razliku pred suparnicima, a opet je gas dodao u donjem dijelu i na kraju upisao plus od čak 99 stotinki pred Grangeom. Ipak, tom sjajnom vožnjom priča nije završila jer je na startu još čekao odlični Austrijanac Marcel Hirscher koji u posljednje vrijeme ima mnogo uspjeha.

Hirscherova strašno riskantna vožnja je imala uspjeha do polovice staze, a onda je grubo pogriješio. Bilo je jasno da do Ivičinog rezultata neće moći doći, ali je unatoč velikoj pogrešci i zaustavljanju izborio na kraju drugo mjesto. Hirscher je s ovih 80 bodova probio se na drugo mjesto u utrci za slalomski globus, gdje zaostaje 77 bodova za Ivicom.

Zrnčić-Dim i Šamšal bez druge vožnje

Preostala dvojica hrvatskih skijaša nisu se uspjeli pridružiti Ivici u drugoj vožnji, pa je tako Natko Zrnčić-Dim zauzeo 38., a Dalibor Šamšal 46. mjesto. Zrnčić-Dim ja za najboljim zaostao 4.06 sekunde, dok mu je do druge vožnje nedostajalo sedamdeset stotinki. Šamšal je za vodećim Hirscherom zaostao 5.27 sekundi, dok mu je za ulazak u trideset najboljih nedostajalo bolje vrijeme za jednu sekundu.

Rezultati slaloma u Wengenu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:45.28

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.93

3. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0.99

4. Michael Janky (Kan) +1.12

5. Mario Matt (Aut) +1.16

...

 

1. Ivica Kostelić (Hrv) 726 bodova

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 511

3. Silvan Zurbriggen (Švi) 468

4. Benjamin Raich (Aut) 434

5. Michael Walchhofer (Aut) 433

...

99. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 14

...

125. Tin Široki (Hrv) 5

...

 

Redoslijed u slalomu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 353

2. Marcel Hirscher (Aut) 276

3. Andre Myhrer (Šve) 212

4. Jean-Baptiste Grange (Fra) 182

5. Benjamin Raich (Aut) 151

...

Pročitajte više