REPREZENTACIJE

Nizozemska dobila novog rekordera. Nitko s reprezentacijom nije startao gore od njega

Foto: Getty Images

NAKON što je Ronald Koeman u kolovozu napustio klupu nizozemske reprezentacije kako bi preuzeo Barcelonu, savez je na njegovo mjesto postavio još jednog legendarnog nizozemskog braniča Franka de Boera.

Nepuna tri mjeseca kasnije De Boer se upisao u povijest kao prvi nizozemski izbornik koji nije uspio dobiti ni jednu od prve četiri utakmice.

Debitirao je u listopadu na prijateljskoj utakmici protiv Meksika, koju je Nizozemska izgubila 0:1. Uslijedila su dva gostovanja u Ligi nacija, kod BiH (0:0) i Italije (1:1), a sinoć je negativni niz nastavljen još jednim remijem kad je u prijateljskoj utakmici u Amsterdamu Nizozemska odigrala 1:1 sa Španjolskom.

Squawka Football povukao je zanimljivu paralelu sa startom koji je De Boer 2017. imao na klupi Crystal Palacea, kad je također ostao bez pobjede u prve četiri utakmice, a samo 10 tjedana kasnije dobio je otkaz.

De Boer je najveći dio igračke karijere proveo u Ajaxu, iz kojeg je 1999. otišao u Barcelonu i tamo igrao četiri godine. Prije završetka karijere uslijedile su kratke epizode u Galatasarayu, Rangersu te katarskim klubovima Al-Rayyan i Al-Shamal.

Trenersku karijeru također je započeo u Ajaxu, gdje se zadržao šest godina i u svakoj od prve četiri sezone osvojio naslov prvaka Nizozemske. Nakon što je u iduće dvije sezone ostao bez titule, podnio je ostavku, a nakon toga uslijedile su neuspješne kratke epizode u milanskom Interu i Crystal Palaceu. Prije nego što je preuzeo reprezentaciju, dvije je godine radio u Americi kao trener Atlante United.

Nizozemska se nakon četiri kola Lige nacija nalazi na trećem mjestu skupine s pet bodova, dva manje od vodeće Poljske i jednim manje od Italije, dok je BiH na dnu s dva boda. U nedjelju je očekuje domaći susret s BiH, a natjecanje u Ligi nacija završava iduće srijede na gostovanju u Poljskoj.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više