Nizozemska legenda preuzela reprezentaciju nakon otkaza u Evertonu

Foto: Getty Images

NIZOZEMSKI nogometni savez nakon tromjesečnog vijećanja na izborničku dužnost nacionalne reprezentacije ustoličio je Ronalda Koemana (54), ekskluzivno je objavio dobro upućeni nizozemski Telegraph.
 
Ronald Koeman naslijedit će Dicka Advocaata koji se, zamijenivši Dannyja Blinda, s Nizozemskom nije uspio plasirati na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
 
Potpisat će četverogodišnji ugovor. Eventualno produljenje ovisit će o uspjehu na Mundijalu u Kataru 2022. godine. Službeno će javnosti biti prezentiran krajem sljedećeg tjedna.
 
U užem kandidatskom krugu bio je i 2014. godine nakon odlaska Louisa van Gaala, no Nizozemski nogometni savez je novim izbornikom proglasio Guusa Hiddinka.
 
Koncem prošlogodišnjeg listopada otpušten je iz Evertona zbog serije nezadovoljavajućih rezultata. Samostalnu trenersku karijeru započeo je 2000. godine u Vitesseu, a potom ju je redom nastavio u Ajaxu, Benfici, PSV Eindhovenu, Valenciji, AZ Alkmaaru, Feyenoordu te Southamptonu i naposljetku Evertonu. 
 
U sferu uspješnih trenera etablirao se osvojenim trofejima s Valencijom (španjolski kup), PSV Eindhovenom (nizozemsko prvenstvo), Ajaxom (nizozemsko prvenstvo, kup i superkup), AZ Alkmaarom (nizozemski superkup) i Benficom (portugalski superkup).
 
Bogatu i nadasve upečatljivu igračku karijeru izgradio je igrajući za Groningen, Ajax, PSV Eindhoven te Barcelonu i Feyenoord.

Pročitajte više