Nizozemske legende žestoko kritizirale beka Barce. "Sad znam zašto ga Pep nije volio"

Foto: EPA

REAL MADRID pobijedio je Barcelonu 3.2 u El Clasicu na stadionu Santiago Bernabeuu i tako gotovo osigurao titulu prvaka Španjolske. Za Real su zabijali Vinicius Junior, Lucas Vazquez i Jude Bellingham, a za Barcelonu Andreas Christensen i Fermin Lopez. Real je sad na 11 bodova prednosti pred drugoplasiranom Barcelonom šest kola prije kraja.

Pod velikim kritikama se našao lijevi bek Barcelone Joao Cancelo (29). On je, uz mladog Paua Cubrasija koji je skrivio kazneni udarac, bio prema Sofascoreu najlošije ocijenjeni igrač na terenu s ocjenom 6,3. Na utakmici je jednom predriblan, nije imao niti jedan točan centaršut, osvojio je četiri od deset duela u kojima se našao, imao samo jedan uspješan dribling od četiri pokušaja te je 14 puta izgubio loptu. Njegov najčešći suparnik Lucas Vazquez je po mnogima bio igrač utakmice.

Van Basten: Suludo je da Cancelo radi takve pogreške s 29 godina

Žestoku kritiku su mu uputile dvije nizozemske nogometne legende Ronald de Boer (53) i Marco van Basten (59) koji su analizirali El Clasico za nizozemsku kuću Ziggo sports.

"Sada znam zašto Pep Guardiola nije volio Cancela. Ovaj tip igra vlastitu nogometnu utakmicu. On misli da se radi samo o tome što radiš s loptom. Cancelo, ti si branič, dovraga", izjavio je De Boer. Potom se uključio Van Basten koji je kratko komentirao: "Suludo je kako Cancelo i dalje radi iste greške u svojim godinama kao na početku karijere".

 

Pročitajte više