Van Gaal: Videopozivom sam igrače obavijestio da idu na SP. Svašta sam vidio

Foto: EPA-EFE

NIZOZEMSKI izbornik Louis van Gaal jučer je objavio popis igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo. Na popisu Nizozemaca nije bilo prevelikih iznenađenja osim odabira trećega golmana. Svi su očekivali da će u Katar ići Jaseper Cilessen, ali se Van Gaal odlučio za Remka Pasveera iz Ajaxa.

Van Gaal je na presici objasnio svoje odluke, a govorio je i na koji način je igrače obavijestio da idu na Svjetsko prvenstvo. Svakog od njih nazvao je videopozivom putem aplikacije FaceTime te je otkrio da je igrače uhvatio u različitim situacijama. 

Nije bilo lako

"Sat i 45 minuta trebalo mi je da nazovem sve igrače, a moj pomoćnik kontaktirao je golmane. Bilo je zaista naporno, vjerujte mi. Neke igrače uhvatio sam gole ili polugole jer su tek ustali, osobito oni koji igraju u Engleskoj, u kojoj je sat vremena vremenske razlike. Žao mi je onih koji ne idu na SP. Možda nisam odabrao najbolje individualce, ali jesam najbolje timske igrače", rekao je Van Gaal.

Nizozemska će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini s domaćinom Katarom, Ekvadorom i Senegalom. Prvu utakmicu igra u ponedjeljak 21. studenog protiv Senegala, onda protiv Ekvadora te 29. studenog protiv Katara.

Sastav Nizozemske za SP u Kataru

Golmani: Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax Amsterdam)

Obrana: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter Milano), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Jurrien Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter Milano)

Vezni red: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax)

Napad: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Noah Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Bešiktaš)

 

Pročitajte više