Nizozemski junak izašao u suzama, nije se mogao kontrolirati

SRČANI udar Cristiana Eriksena tijekom utakmice protiv Finske šokirao je cijeli svijet. Milijuni gledatelja su u izravnom prijenosu gledali kako se najbolji danski igrač na terenu bori za život. Eriksenov slučaj izazvao je strah kod brojnih nogometaša, a jedan od njih je igrač Nizozemske Daley Blind.

Blind je prije nekoliko godina ima ozbiljnih problema sa srcem pa je nakon događaja s Eriksenom bio duboko potresen. Sinoć je Nizozemska protiv Ukrajine odigrala ljepoticu prvenstva (3:2). Blind je odigrao korektnu utakmicu, ali je zbog cijele priče zaslužio biti junak utakmice jer je nakon svega uopće pristao igrati.

"Sve ono što se dogodilo je imalo jak utjecaj na mene. Za Christiana je situacija užasna. Naravno, i ja sam doživio nešto slično pa sam morao zanemariti mentalnu prepreku da zaigram", rekao je Blind.

Blind je bio starter protiv Ukrajinaca i bio je odličan u obrani, a iz igre je zamijenjen sredinom drugog poluvremena. Teren je napustio u suzama.

"Imao sam problema s tim, ali ponosan sam što sam uspio zaigrati. Na kraju su došle i emocije. Mislio sam da neću ni igrati. Eriksena treba ostaviti na miru. Prestati spekulirati o njegovoj budućnosti. Dati mu vremena da se oporavi. Ohrabrio je suigrače da igraju, zato sam i ja zaigrao u dogovoru s liječnicima.”

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO

Pročitajte više