Nizozemski novinar: Hrvat ne može igrati nogomet. Izgledao je smiješno

Foto: Profimedia

AJAX je u posljednjem, osmom kolu nizozemskog prvenstva izgubio od AZ Alkmaara (1:2) i time nastavio užasan početak sezone. Slavni amsterdamski klub s pet bodova nalazi se na 16. mjestu u konkurenciji 18 klubova, poziciji koja vodi u doigravanje za ostanak. Vodeći PSV ima 24 boda.

Nizozemski novinar Hugo Borst u tekstu za Algemeen Dagblad kritizirao je cijelu momčad Ajaxa, no istaknuo je Jakova Medića (25), hrvatskog stopera koji je ljetos došao iz njemačkog drugoligaša St. Paulija za tri milijuna eura. 

"Bilo bi pristojno reći da je najbolje odigrao gotovo sve lopte koje su išle po strani ili unatrag. Kada je driblao ili dodavao, izgledao je smiješno i beznadno. Medić ne može braniti, ne može graditi igru, ne može igrati nogomet. Sumnjivo je da je ovog igrača kupio Ajax", napisao je Borst za Medića, koji je izašao iz igre u 90. minuti.

Medić došao iz drugoligaša St. Paulija

Medić je u debiju protiv Heraclesa (4:1) postigao fantastičan gol, dok je u drugom kolu skrivio gol u remiju s Excelsiorom (2:2). Nakon toga je tri uzastopne utakmice Eredivisie ostao na klupi, da bi sada upao u momčad umjesto sunarodnjaka Josipa Šutala. U Ajaxu od ove sezone igra i Borna Sosa. Podsjetimo, nizozemski mediji ranije su već kritizirali obojicu.

Pročitajte više