Nizozemski novinar o transferu Medića: Ako je on prvi izbor... Besmislice

Foto: Profimedia

HRVATSKI stoper Jakov Medić (24) u transferu karijere napustio je njemačkog drugoligaša St. Pauli i potpisao petogodišnji ugovor s Ajaxom. Iako je Medić bio jedan od najboljih braniča 2. Bundeslige, nizozemski novinar Valentijn Driessen kritizirao je njegov dolazak.

"Nisam uzbuđen zbog igrača koje Mislintat (sportski direktor Ajaxa, op. a.) dovodi. No možda ima oko za igrače koje ostali još nisu prepoznali, s time da je trener Ajaxa Maurice Steijn poručio da rade na dovođenju prve želje. To su besmislice. Ako ti je igrač iz 2. Bundeslige prva opcija, baš me zanima tko je sedma. Vjerojatno neki 18. igrač iz regionalne lige", rekao je Driessen u podcastu Kick-off.

"Mislintat je previše fokusiran na Balkan i na svoj bazen igrača"

Driessenov kolega Mike Verweij branio je Medića. "Ali mi ne poznajemo tog dečka. Možda ćemo za šest mjeseci reći kako je dobar. I to je moguće", rekao je Verweij, no Driessen se držao svojega stava. "Mike, odigrao je 60 (73, op. a.) utakmica za St. Pauli.

Dakle, Borussia Dortmund, Köln i Wolfsburg spavaju? Cijela ga je Njemačka propustila uzeti, ali Mislintat nije. Ne vjerujem u to. Mislim da se previše fokusirao na svoj bazen igrača i na Balkan. Sve su Bosanci i Hrvati", smatra Driessen.

Ajax želi i Šutala

Prema podacima Transfermarkta, Ajax je u ljetnom prijelaznom roku doveo Carlosa Borgesa (Portugal/Gvineja Bisau), Dianta Ramaja (Njemačka/Kosovo), Benjamina Tahirovića (Švedska/BiH), Branca van den Boomena (Nizozemska), Nacija Unuvara (Turska/Nizozemska), Silvana Vosa (Nizozemska/Surinam), Yourija Baasa (Nizozemska) i Amourricha van Axela Dongena (Nizozemska/Surinam). Ostali igrači u kadru nisu s balkanskog područja.

Ajax je Medića doveo u tajnosti nakon što se tjednima pisalo da prati Dinamovog stopera Josipa Šutala (23). Nizozemci su triput nudili novac za hrvatskog reprezentativca, a Modri su to sve odbili. Posljednja ponuda Ajaxa bila je 19 milijuna uz četiri milijuna eura bonusa, no hrvatski prvak traži 25 milijuna eura uz bonuse.

Pročitajte više