Nizozemski reprezentativac usred sezone raskinuo ugovor. Traži novi klub

Foto: EPA-EFE

NIZOZEMSKI reprezentativni lijevi bek Daley Blind (32), koji je za Oranje igrao na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru, dogovorio je sporazumni raskid ugovora s aktualnim nizozemskim prvakom i svojim matičnim klubom Ajaxom. Blindov ugovor istjecao je na ljeto.

O svemu se očitao i sportski direktor Edwin van der Sar: "Posljednjih nekoliko dana postigli smo sporazumni raskid ugovora s Daleyjem. Nadam se da će pronaći drugi klub, u kojem će završiti uspješnu karijeru. Zajedno s Daleyjem odabrat ćemo utakmicu na Amsterdam Areni na kojoj će se prikladno oprostiti od navijača."

Transfer u Englesku i povratak

Blind je član Ajaxa od svoje osme godine, a za taj klub veoma je uspješno igrao i njegov otac Danny, koji je devedesetih osvojio Ligu prvaka. Daley se etablirao na Svjetskom prvenstvu u JAR-u, gdje je osvojio srebro, a četiri godine kasnije prešao je u Manchester United.

U četiri godine na Old Traffordu osvojio je četiri trofeja, a najvažniji je Europa liga koju je 2017. podigao pod vodstvom Josea Mourinha. Iz Engleske se vratio kući i nastavio osvajati trofeje s Ajaxom. Ima ih 11, od čega sedam titula.

Pročitajte više