Njega ne zanimaju premije: Zlatni vaterpolist vodi djecu iz Vukovara na more

Foto: Davor Javorović/Pixsell

DANAS je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio Splićane iz hrvatske vaterpolske reprezentacije, a posebno je emotivan govor održao Anđelo Šetka.
 
"Dok ste se vi borili s požarom mi smo igrali utakmicu. Ja tu noć nisam spavao. Drugi pričaju, vi osjećate. Ja znam što je Kila, oni drugi ne znaju, ali osjećaju. Nisam baš neki govornik, ali drago mi je da sportaš vodi ovaj grad zato što znate da bez truda, muke i rada nema ništa. Da mi nismo djelovali kao jedan, ne da ne bismo došli do zlata, nego bismo izginuli prije Amerike, a Amerika je velesila. Tako je bilo i u Splitu. Vidjeli smo vatrogasce, vas koji ste izašli na teren, Torcidu... Ja sam bio posebno emotivan jer sam Splićanin", rekao je Šetka.
 
Zlatne vaterpoliste će danas prije utakmice Hajduk - Brondby pljeskom pozdraviti tridesetak tisuća gledatelja.
 
"Meni će danas srce biti veliko kao kuća kad dođem na Poljud. Molio sam svog kuma Španjolca da dođe, da vidi što su Hajduk i Torcida, pokazivao sam mu proslavu 100 godina Hajduka i on nije mogao vjerovati da jedan grad može toliko živjeti za svoj klub."
 
U veljači je posjetio Vukovar, a sada želi djecu iz Vukovara dovesti u Split na more.
 
"Rekli su mi u Vukovaru da im političari dođu i prođu, slikaju se i odu. E pa neka sad znaju da netko misli na njih, da ja mislim na njih i da ću napraviti sve što mogu da dovučem tu djecu do Splita i da ih upoznam. Vas molim samo da mi pomognete da to realiziram. Ovo je iz srca. Nije bitno što je, piše li na latinici ili na ćirilici..."
 

Pročitajte više