Njemačka vlada počinje ulagati u esport: "To je budućnost i ne može se ignorirati"

Foto: Getty Images/Guliver Image

POLITIČKE stranke u njemačkog saveznoj državi Schleswig-Holstein potpisale su koalicijski sporazum kojemu je cilj veća podrška esportu u regiji. Sporazum, koji su potpisale konzervativna stranka CDU, liberalni FDP i "zeleni" pokrenut će analizu i praćenje esporta u toj državi s ciljem da eventi i organizacije dobiju sve što im treba za daljnji razvoj.

"Esport je budućnost i više ga ne možemo ignorirati. Vrijeme je da ljudi koji se njime bave dobiju adekvatnu podršku te da im se pomogne u ostvarivanju vrhunskih rezultata", stoji u izjavi stranke SPD koja je prošlog mjeseca najavila veći angažman u esportu.

Iako Njemačka kaska za ostalim zapadnoeuropskim zemljama po pitanju prepoznavanja važnosti esporta, nekoliko velikih organizacija poput ESL-a, SK Gaminga i Riot Games EU LCS Operationa imaju sjedište u toj zemlji, a Njemačkoj je već bilo nekoliko velikih evenata. ESL One u Kölnu posjetilo je 14.000 gledatelja.

Iako je esport još daleko od prihvaćanja na nacionalnoj razini, a čeka se i podrška njemačkog olimpijskog odbora, ovo je veliki korak prema dodatnoj popularizaciji esporta u Njemačkoj. A kad se Nijemci nečega prime...

Pročitajte više