Njemački mediji: Hrvat nije jedini. Bayern se sprema opelješiti Leverkusen

Foto: EPA

LEVERKUSEN slavi podvig neporaženog stroja. Bayer Leverkusen je pobjedom protiv Werdera 5:0 pet kola prije kraja službeno potvrdio naslov. Prvom pratitelju Bayern Münchenu pobjegao je na nedostižnih 17 bodova prednosti. Tako je završilo 11 godina neprekinute dominacije bavarskog kluba u njemačkom nogometu.

Bayer ove sezone igra gotovo nestvarno dobar nogomet. Statistika njemačke ekipe iznosi 43 utakmice bez poraza u svim natjecanjima, a pritom je zabila 123 gola. U kupu ih čeka finale s Kaiserslauternom, a u Europa ligi četvrtina finala, u kojem vode 2:0 protiv West Hama, pa su tako u igri za trostruku krunu. 

Hoće li se ekspresno raspasti?

No točno dan nakon velikog slavlja njemački mediji pišu kako bi rok trajanja ove momčadi mogao biti vrlo kratak. U konkretnom slučaju špekulira se o tome da će ih Bayern desetkovati kupovinama već ovo ljeto.

Josip Stanišić, hrvatski branič, na posudbu u Leverkusen stigao je baš iz redova njemačkog velikana. To se pokazalo kao velik promašaj s obzirom na to da je Stanišić s Bayerom bio prvak, dok je Bayern muku mučio na desnoj strani obrane. On se ovog ljeta vraća u matični klub.

Bayern uz njega želi još dva igrača šampionskog Bayera. Jedan od njih je sjajni Nizozemac Jeremie Frimpong. Desno krilo prvaka ove je sezone imalo 12 golova i 11 asistencija u svim natjecanjima, a Transfermarkt ga procjenjuje na 50 milijuna eura vrijednosti.

Najzvučniji transfer bio bi onaj Floriana Wirtza, vjerojatno najvećeg njemačkog talenta u novoj generaciji. Dvadesetogodišnjak je ove sezone dosad skupio nevjerojatnih 17 golova i 18 asistencija, a Transfermarkt ga procjenjuje na 110 milijuna eura vrijednosti. Bayern je silno htio i trenera Xabija Alonsa, ali on će ostati u Bayeru još barem jednu sezonu.

Pročitajte više