Njemački mediji razapeli Guardiolu: "Luzeru, zašto ti Muller nije počeo utakmicu?"

Foto: Guliver Images/Getty Images, fotomontaža Index

THOMAS MULLER ove je sezone postigao 31 gol u 45 utakmica u svim natjecanjima za Bayern, ali opet to nije bilo dovoljno da krene od prve minute protiv madridskog Atletica. Pep Guardiola odabrao je Roberta Lewandowskog kojem baš i ne ide u gostima. Do sada je od osam golova u Ligi prvaka tek dva postigao u gostima, i to oba protiv Dinama na Maksimiru.

Nesretni Muller broji dane do rastanka s Guardiolom

Muller je doduše ušao u 70. minuti susreta, ali bilo je prekasno. Atletico je u konačnici slavio 1:0. Na pitanje zašto nije bio u prvoj postavi Bayerna, njemački reprezentativac odgovorio je u rukavicama.

"Trudim se ponašati kao profesionalac. Naravno da nisam sretan zbog toga, ali nisam ja bitan nego momčad. Kako bi to izgledalo kada bi svi koji su na klupi počeli negodovati, propala bi nam sezona", poručio je Muller.

Doduše, javna je tajna kako se Muller i Guardiola baš i ne vole. Žešći incident imali su na Camp Nou prošle godine kada je Guardiola pred kraj utakmice povukao Mullera na klupu.

"Ovo sranje je gotovo", vikao je tada njemački reprezentativac.

Njihov verbalni okršaj u kratkom je roku obišao svijet, a Muller više ne mora dizati paniku jer Guardiola na ljeto odlazi u Englesku.

Nijemci bez milosti


I osim toga, za dizanje panike zaduženi su njemački mediji koji su se nemilosrdno obrušili na španjolskog stručnjaka.

"Nema Mullera, nema pogotka. Guardiola se ponovno kockao i izgubio. Muller kao džoker s klupe nije ni približno učinkovit kao kada krene od prve minute", piše Focus.

Suddeutsche Zeitung opisao je Guardiolu kao "luzera", a tabloid Sport Bild tvrdi kako je atmosfera u svlačionici Bayerna na poluvremenu bila napeta te da je u jednom trenutku došlo do svađe.

Kritikama se pridružio i legendarni Ottmar Hitzfeld.

"Muller je Bayernu ono što je Messi Barceloni. Jednostavno si ne smijete priuštiti da vam ne igra od prve minute u tako važnoj utakmici".

"Muller je vođa"

S taktičke strane, Kicker tvrdi kako je Guardiola doživio debakl.

"Guardiolina taktika nije izazvala željeni psihološki efekt. Bayern pod hitno mora pronaći optimalnu ravnotežu između napada i obrane.... Isto tako Muller je ušao prekasno na teren. On je idealan čovjek za gužve u kaznenom prostoru i bio bi od velike koristi usamljenom Robertu Lewandowskom koji se sam borio s obranom Atletica. Osim toga, Muller je emocionalni vođa ovog Bayerna", zaključuje Kicker.

Hoće li Guardiola ponoviti pogreške iz Madrida doznat ćemo 3. svibnja. Uzvratni i odlučujući okršaj igra se na Allianz Areni s početkom od 20:45 sati.
 

Pročitajte više