Njemački tabloid objavio lažni intervju sa Schumacherom i zgrozio javnost

Foto: EPA

PROŠLO je devet godina od stravične nesreće koja je zadesila Michaela Schumachera na skijanju u francuskim Alpama. Sedmerostruki prvak u Formuli 1 spuštao se neoznačenim dijelom staze u resortu Meribel te izgubio kontrolu nad skijama, pao i glavom udario u kamen.

Schumacher i dalje u teškom stanju

Odmah nakon nesreće u kritičnom je stanju prevezen helikopterom u najbližu bolnicu. Podvrgnut je dvjema operacijama, a nakon toga je stavljen u induciranu komu kako bi se sačuvalo što više moždanih funkcija. U lipnju 2014. godine Schumacher je izašao iz inducirane kome, a njegova glasnogovornica je potvrdila da čuje i odgovara na dodir. 

Lažni intervju

U tih devet godina pojavljivao se niz raznih "insajdera" koji bi medijima davali izjave o Schumacherovu stanju, no uvijek bi stizali demantiji iz njegove obitelji. Njemački tabloid Die Aktuelle otišao je korak dalje i napravio lažni intervju sa Schumacherom. Na svojoj naslovnici objavili su izmišljeni "prvi intervju s Michaelom Schumacherom".

Javnost osudila ovakav pokušaj intervjua

Naslovnica uistinu djeluje kao da je Schumacher dao intervju, a na dnu se nalazi napomena kako je riječ o razgovoru s umjetnom inteligencijom, koja je umjesto Schumachera odgovarala na pitanja. Schumacherovi fanovi su ljutiti i ovaj je čin zgrozio njemačku javnost.

Pročitajte više