esport

NK Osijek ušao u esport svijet i potpisao ugovor s trojicom profesionalaca u Fifi

Foto: NK Osijek

NK OSIJEK priključio se svjetskim trendovima te je nakon Dinama, Hajduka, Gorice i još nekoliko hrvatskih i klubova iz regije napravio vlastitu esport momčad.

Osijek je doveo tri profesionalna igrača Fife, Đorđa Cumba, Edija Bašića i Esada Memića, sve popularnijeg youtubera i jednog od najaktivnijih članova balkanske Fifa scene. Ova tri igrača predstavljat će NK Osijek u natjecanjima u Fife 21, najpopularnije nogometne simulacije na svijetu.

"Počeo sam još kao dječak sa 7 ili 8 godina. Kombinirao sam to i PES dok se nisam odlučio samo za Fifu. Svemu sam ozbiljnije pristupio tijekom 2020., zapravo nakon osvojenog turnira u Sarajevu koji je okupio najbolje igrače iz BiH, pa se može reći da je ujedno i najjači kod nas. Poslije toga sam otišao u Beograd i pobijedio na natjecanju u okviru Gamescona protiv tadašnjeg igrača Crvene zvezde Miloša Majdevca. Osvojio sam još Portal e-Sport centar turnir u Mostaru, bio najbolji i u Travniku… No moj najveći uspjeh je prvo mjesto u petoj sezoni AdriaA1 Balkan lige gdje sam iza sebe ostavio sadašnjeg suigrača Cumba. Sezonu kasnije bio sam drugi, a u finalu me svladao još jedan odličan igrač Tarik Novo. Što se tiče Osijeka, moj favorit je Bočkaj. Kakav on slobodnjak ima, to ni ja na Fifi ne znam izvesti", rekao je Memić, koji dolazi iz Vogošće, po potpisu ugovora za Osijek.

Đorđe Cumbo je Banjalučanin, a u karijeri je osvojio nekoliko jakih turnira u Njemačkoj, četiri turnira u Banjoj Luci i još nekoliko online turnira na Balkanu. Edi Bešić je iz Zagreba, a najdraži Osijekov igrač mu je Mile Škorić.

"Fifu sam počeo igrati s 13 godina na Fifi 13 iz istog razloga vjerojatno kao i sva djeca koja vole nogomet, da bih mogao igrati i upravljati sa svojim najdražim nogometašima i klubovima. Fifa je za mene prerasla u nešto više od igrice tek negdje oko 2017. i Fife 17 kada su se počeli organizirati neki turniri na kojima sam vrlo uspješno nastupao. Tako su mi se počela otvarati neka nova vrata i prilike u životu. Najveći uspjeh koji sam ostvario u igranju Fife je osvajanje prvog izdanja Vip Adria Lige 2017. Bio sam uspješan i na manjim turnirima po Zagrebu na kojima bih pobjeđivao ili bio među najboljima", kazao je Bešić.

Osijek je u službenom priopćenju naveo da je ovo tek početak njihove esport priče te da uskoro planiraju okupiti timove za ostale najpopularnije igre na svijetu.

Pročitajte više