Noćna mora Kovačevog kapetana: Pao na dopingu, saznao za tumor, pa zabio autogol

Foto: Hina

KAPETAN frankfurtskog Eintrachta Marco Russ proživljava najteži period u karijeri i životu. Nedugo nakon što je pao na dopinškom testiranju 30. travnja, zbog čega je njegov dom pretresla i policija, ustanovljeno je da je razlog pada na testu bio tumor.

Iz Antidopinške organizacije su odmah obavijestili klub kako sumnjaju da su tako visoke vrijednosti hormona rezultat bolesti. Nakon detaljnog pregleda potvrđeno je da ima tumor, te ga uskoro čeka operacija.

Russ je u Eintrachtu još od najmlađih dana, od 1996. godine, a samo je dvije sezone igrao u drugom dresu (u Wolfsburgu 2011-2013). Saznavši za tešku bolest odlučio je nastaviti igrati do kraja sezone u kojoj se njegov klub bori za ostanak u Bundesligi.

U prvoj utakmici play-offa protiv Nürnberga 30-godišnji branič zaigrao je nakon što je molio trenera Niku Kovača da ga pusti na vlastitu odgovornost. U remiju 1:1 zabio je autogol za vodstvo gostiju i tako ispao najveći tragičar prve, od dvije ključne utakmice sezone. Kovač je ipak izbjegao poraz, ali imat će težak posao u uzvratu za četiri dana.

 

Pročitajte više