LIGE PETICE

Noćna mora Luke Jovića: Niže ozljede, kradu mu golove, a ne zove ga ni izbornik

Foto: EPA

SRBIJA za tjedan dana igra jako bitnu utakmicu protiv Litve u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a nakon toga će igrati i prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja. Međutim, Luka Jović neće nastupiti u ovim utakmicama s obzirom na to da se dosta muči ove sezone i nije u pravoj formi.

Jović je prošle sezone igrao sjajno za Eintracht Frankfurt i u 48 utakmica je postigao čak 27 golova, a ovog ljeta je potpisao za Real. Dolaskom u Madrid, Jović se potpuno izgubio te u šest utakmica u La Ligi nije postigao niti jedan gol, a u tri utakmice uopće nije ulazio u igru, među kojima je i posljednja protiv Granade.

Od dolaska se muči s raznim problemima

Jovićeve muke počele su još po prelasku u Real. Četvrtog lipnja srpski napadač postao je igrač Reala koji ga je platio Eintrachtu 60 milijuna eura. Nakon toga je 27. srpnja ozlijedio gležanj u sudaru s golmanom Janom Oblakom te napustio teren u 30. minuti, a Real doživio od Atletica težak poraz 3:7 u prijateljskoj utakmici.

Potom se Jović uspio oporaviti i debitirati za španjolskog velikana kod Celte (1:3) u prvom kolu La Lige, kada je u 81. minuti ušao umjesto Karima Benzeme. Nakon toga je dobio tek nešto više od tri minute u porazu Srbije od Portugala (2:4) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i uspio se opet ozlijediti.

Mladi 21-godišnji igrač iz Bijeljine zamijenio je Luku Milivojevića u 87. minuti te poslije susreta prijavio ozljedu, zbog čega se odmah vratio za Madrid i nije bio u reprezentaciji protiv Luksemburga 10. rujna. 

Sve se nastavilo i u La Ligi

Početak sezone također mu nije podigao samopouzdanje jer je u prvih šest utakmica samo jednom bio prvotimac, a mrvice koje je dobio na terenu nisu mu dopustile da postigne gol.

I onda ga je u drugom poluvremenu druge utakmice koju je igrao od početka poslužio Lucas, a Jović je ljevicom pogodio donji kut. Burno je proslavio toliko željeni gol urlajući okružen suigračima, Bernabeu mu je pljeskao i sve mu je bilo divno.

Naime, konačno je zabio svoj prvi gol za Real, ali i postao prvi srpski nogometaš koji je poentirao za najveći klub u La Ligi nakon Milana Jankovića u listopadu 1987. Nakon toga, ponovno se vratio klupi gdje je ostao do najnovije odluke Ljubiše Tumbakovića koji ga nije pozvao za reprezentativnu akciju. 

Pročitajte više