Noga mu izgleda ovako i trebali su je amputirati, a sada je s njom zabio Realu

Screenshot: Youtube

DEVET OPERACIJA tijekom kojih je ostao bez osam centimetara tetive noge. Velika opasnost od amputacije tog uda. 636 dana izvan terena. Liječnici su mu rekli da "može biti sretan ako će moći opet hodati sa sinom po dvorištu".

A on je na najgoru moru, koju mu je serviralo puknuće kosti gležnja dok je igrao za Arsenal, odgovorio bajkovitim povratkom u Villarrealu, klub njegovog života. I to u 34. godini.

Santi Cazorla nogometni je junak ove godine, iako je tek počela.

Jer usprkos svim spomenutim užasnim nedaćama koje su ga snašle, ili bolje rečeno baš zahvaljujući njima, sjajni španjolski veznjak zaustavio je Real s dva gola za veliki uspjeh njegovog kluba (2:2) protiv aktualnog prvaka Europe u zaostaloj utakmici La Lige.

Iako Real ove sezone igra loše, svejedno se očekivalo da će pobijediti kod Villarreala, od kojeg ima 14 bodova više i koji je u zoni ispadanja, i tako zadrži priključak u borbi za vrh s Barcelonom i Atleticom.

Ali nije mogao protiv povratnika Cazorla, kojeg goni inat. "Neću dati to zadovoljstvo onima koji ne žele da opet zaigram, vratit ću se!", govorio je.

Pretprošli Božić, onaj krajem 2017., i 33. rođendan, Cazorla je trebao proslaviti konačnim povratkom na teren, nakon kalvarije koja traje još od listopada 2016. i utakmice s Ludogorecom u Ligi prvaka.

"Prvi rezultati su izrazito pozitivni, ali morat ćemo paziti s njegovim povratkom jer nije igrao nogomet godinu dana. Trebat će mu nekoliko utakmica s rezervnom momčadi, tako da se nadam da će oko Božića biti u prvoj momčadi", rekao je tada Arsene Wenger.

Nažalost, umjesto treniranja i igranja utakmica, opet je otišao na operaciju Ahilove tetive, čak devetu otkako se ozlijedio.
 
"Zbog bola tetive, koji osjećam već nekoliko dana, opet moram na operaciju. Moram odgoditi najavljeni povratak na teren, održati entuzijazam i motivaciju kako bih se vratio i uživao u nogometu, mojoj najvećoj strasti."

A u povratku toj strasti priječila ga je desna noga koja izgleda kao na priloženoj naslovnici Marce. Najčitaniji španjolski sportski dnevnik priču o "Cazorlinoj kalvariji" napisao je krajem 2017. uz priloženu šokantnu naslovnu stranu.


 
Time je dokazano u kakvu patnju se za Cazorlu pretvorilo ono što se činilo kao rutinska ozljeda i operacija. Tetovirani dio oko gležnja nije na koži tog dijela tijela, nego je Cazorli tamo presađena s ramena.
 
Upravo tijekom kirurškog zahvata dobio je infekciju koja je prerasla u gangrenu, nakon čega su liječnici ozbiljno razmatrali da mu amputiraju nogu jer je rana postala opasna po život.

Godinu dana kasnije je tom, umalo amputiranom nogom, postigao gol protiv najvećeg kluba na svijetu.

Nevjerojatan podvig tipa koji je do sada bio na devet operacija i kojem su liječnici rekli da će moći "biti sretan ako ikada bude mogao hodati sa sinom po dvorištu". 

Ali nije Villarreal ljetos Cazorlin povratak bez veze predstavio doslovno magijom:

Pročitajte više