NOGOMET: JE LI DOS SANTOS IGRAO DOPINGIRAN NA AFRIČKOM PRVENSTVU?

Samo dva dana nakon što se novi tuniski nogometni junak, inače rođeni Brazilac, Fracileudo dos Santos koji je sa pet pogodaka bio među najzaslužnijima za prvi naslov prvaka Afrike u povijesti Tunisa, vratio u redove svog kluba, francuskog prvoligaša Sochauxa, na rutinskom medicinskom pregledu pronađeni su tragovi steroida kortikoida u njegovu urinu.

Kortikoidi reduciraju umor, te postoji osnovana sumnja da je Dos Santos igrao na Afričkom prvenstvu dopingiran.

Iz Tuniskog nogometnog saveza odlučno demantiraju da su oni davali Dos Santosu zabranjena sredstva.

"Koliko ja znam, Dos Santos nije imao nikakav posebni tretman. Bio je na dopinškoj kontroli nakon finalnog dvoboja i nalaz je bio negativan. Naši liječnici i klupski liječnici iz Sochauxa u kontaktu su kako bi razjasnili slučaj", kazao je predsjednik Tuniskog nogometnog saveza Hamouda Ben Ammar.

Kortikoidi su na listi zabranjenih sredstava, ali se mogu koristiti u određenim slučajevima i po određenim pravilima. Kako je Dos Santos u Tunisu imao problema s ozljedom butnog mišića, predsjednik Sochauxa Jean-Claude Plessis izjavio je kako njegov klub očekuje detaljan izvještaj o načinu na koji je ta ozljeda tretirana.

Zbog nalaza po povratku iz Tunisa, Dos Santos nije konkurirao za sastav u prvoj utakmici 3. kola Kupa UEFA u kojoj je Sochaux u četvrtak ugostio milanski Inter, kao niti za prvenstveni dvoboj protiv Bastije u nedjelju.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više