Nogometaš Arsenala uboden nožem u leđa u napadu kod Milana

Foto: Profimedia

PABLO MARI (29), nogometaš Arsenala na posudbi u talijanskom prvoligašu Monzi, izboden je u napadu koji se dogodio u jednom šoping-centru u gradu Assagu, u blizini Milana, javlja talijanska Gazzetta dello Sport. Kako piše najpoznatiji talijanski sportski dnevnik, španjolski stoper je jedna od četiri žrtve napada, a jedna osoba je preminula.

Podsjetimo, Mari je u karijeri igrao za cijeli niz klubova. Bili su to redom: Mallorca, Gimnastic, Manchester City, Girona, NAC Breda, Deportivo, Flamengo, Arsenal, Udinese i Monza. Naravno, najpoznatiji je po nastupima za Arsenal. 

Ne radi se o terorizmu

Isti medij navodi da je napad izvršio 46-godišnji muškarac kojeg je policija savladala i uhitila, a uzrok napada još nije poznat, ali je terorizam isključen kao opcija. U trenutku kad se dogodio napad, objavljeno je da su tri ozlijeđene osobe kritično, a četvrta osoba lakše ozlijeđena.

Talijanski mediji javljaju da je u napadu ubijen 47-godišnji blagajnik iz Bolivije. Teško su ozlijeđena dva muškarca, 40-godišnjak i 72-godišnjak. Napadač je, kako pišu mediji, imao psihičkih problema i 18. listopada je bio hospitaliziran nakon što je sam sebe udario u glavu. 

Pisalo se da je Mari jedna od tri osobe koje su u kritičnom stanju, ali stigao je demanti iz kluba.

Direktor Monze: Ima duboku ranu na leđima

Direktor Monze Adriano Galliani dao je izjavu kojom je potvrdio kako Mari nije u životnoj opasnosti te istaknuo kako se u klubu nadaju da će ga uskoro vidjeti. Iz bolnice su priopćili da je Mari pri svijesti, u stabilnom stanju i da mu nisu ozlijeđeni vitalni organi. 

 

Galliani je za Sky Italy ispričao da je Mari bio u kupovini sa suprugom i sinom kada se dogodio napad. 

"Sin je bio u kolicima, a supruga pored njega. Nije ništa primijetio. Zatim je osjetio bol u leđima, ispostavilo se da je proboden nožem", rekao je Galliani. "Nažalost, vidio je i napadača kako je nekoga ubo nožem u grlo. Vidio je sve što se dogodilo i to je bilo duboko uznemirujuće", dodao je Galliani.

Dodao je da je branič zadobio "prilično duboku ranu na leđima", ali da mu život nije u opasnosti i da bi se "trebao brzo oporaviti".

Arsenal: Šokirani smo

Na Twitteru se oglasio i Arsenal. "Šokirani smo vijestima o napadu nožem u Italiji, zbog kojeg je veliki broj ljudi završio u bolnici, uključujući našeg posuđenog središnjeg braniča Pabla Marija. Bili smo u kontaktu s Pablovim agentom koji nam je rekao da je u bolnici i da nije ozbiljno ozlijeđen. Naše su misli s Pablom i ostalim žrtvama ovog užasnog incidenta", naveli su iz Arsenala.

Pročitajte više