Barcelona

Nogometaš Barcelone zaradio je milijune izvan terena, težak je 250 milijuna dolara

Foto: Instagram

MNOGI su ostali iznenađeni kada se ime Martina Braithwaitea pojavilo na Forbesovoj listi najbogatijih sportaša svijeta.

U Barceloni 30-godišnji danski nogometaš zarađuje oko četiri milijuna eura po sezoni, pa je jasno da samo s tim primanjima nije mogao upasti na listu najbogatijih sportaša današnjice. 

Madridska Marca piše da se Braithwaite obogatio zahvaljujući odličnim ulaganjima. S ujakom je pokrenuo biznis s nekretninama u Sjedinjenim Američkim Državama i danas njegova kompanija vrijedi čak 250 milijuna dolara. A 2017. godine počeli su s ulaganjem od 850 tisuća dolara.

"Prvu kuću sam kupio s 22 godine u Francuskoj. Znao sam da joj moram podići vrijednost i zatim je pretvoriti u zaradu. Nogometna karijera ima svoj kraj i želio sam svojoj obitelji osigurati prihode u budućnosti. Moj ujak je u tom poslu i bilo mi je prirodno da uđem u taj svijet", rekao je Braithwaite.

To nije sve. Danski napadač je sa suprugom i vlasnik uspješnog modnog brenda Trente te posjeduje i restoran zdrave hrane u Barceloni.

Braithwaite je kao dijete imao tešku ozljedu bedra, zbog koje je dvije godine proveo u invalidskim kolicima. U Barceloni je od prošle godine, a ranije je igrao za Leganes, Bordeaux, Middlesbrough, Toulouse i Esbjerg.
 

Pročitajte više