Nogometaš Istre pritvoren zbog napada na policajca tijekom prosvjeda za spas kluba

Foto: Regional Express

ISTRI 1961 prijete stečaj i propast. Situacija u pulskom nogometnom prvoligašu dramatična je već mjesecima. Plaća nema, igrači odlaze u kolonama, i čini se da je do spasa kluba stalo samo treneru Raiću-Sudaru, nekolicini njegovih preostalih izabranika i navijačima.

Upravo su Demoni nakon domaće prvenstvene utakmice u petak s Cibalijom (0:0), još jednim obesparenim klubom koji se žestoko i inatljivo bori protiv konačnog pada, krenuli u prosvjedni marš od stadiona do centra grada. Na Forumu ispred Gradske palače izrazili su nezadovoljstvo stanjem u klubu.
 
U Istarskoj ulici, u strogom centru Pule, došlo je do sukoba između navijača i policije, koja im je naredila da se zaustave. Krenulo je naguravanje i zato što je jedan policajaca nasrnuo na Ivana Zgrablića, nogometaša Istre i pripadnika Demona. 
 
Zgrablić je uhićen zbog sumnje da je napao službenu osobu i pritvoren. Pušten je nakon ispitivanja, ali tek u nedjelju ujutro. 
 
Zgrablić se inače nedavno vratio u matični klub nakon četiri i pol godine u Cibaliji, upravo kako bi pokušao pomoći spasu voljene Istre.

Pročitajte više