Nogometaš s čijim smo se imenom voljeli šaliti objavio kraj karijere

Foto: Profimedia

NAKON gotovo 20 godina profesionalne karijere u kojoj je igrao u četiri najjače lige svijeta i nastupio na dva Svjetska prvenstva, Kevin-Prince Boateng s 36 godina objavio je kraj igračke karijere. Bivši reprezentativac Gane, čiji je polubrat Jerome igrao za Njemačku, oprostio se od nogometa kratkom objavom na društvenim mrežama.

"Volim te, ali ovo je kraj za mene. Nogomete, hvala ti na svemu", napisao je ofenzivac rođen u Berlinu, koji je karijeru započeo u Herthi, a dalje igrao za Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Milan, Schalke 04, Las Palmas, Eintracht Frankfurt, Sassuolo, Barcelonu, Fiorentinu, Bešiktaš i Monzu, prije nego što se 2021. vratio kući u Herthu.

Na našem je govornom području Kevin-Prince bio popularniji zbog imena koje je inspiriralo šale nego spektakularnog nogometnog umijeća, ali ostvario je dugačku karijeru u kojoj je najveći trag ostavio u Milanu, za koji je igrao ukupno tri i pol godine te osvojio scudetto 2011. i superkup iste godine te talijanski kup u drugom mandatu 2016. Osim toga, ima osvojen njemački kup s Eintrachtom te španjolsku ligu s Barcelonom, iako je na šestomjesečnoj posudbi na Camp Nouu ubilježio tek četiri nastupa.

Igrao za Ganu, a brat za Njemačku. Sastali su se na SP-u 2010.

Igrao je za njemačku reprezentaciju u mlađim uzrastima, ali se osjećao više kao Ganac i želio je igrati za očevu domovinu već na Svjetskom prvenstvu 2006., ali FIFA-ina pravila tada to nisu dopuštala, no 2009. ona su izmijenjena da omoguće igračima promjenu reprezentacije prije debija na seniorskoj razini. 

Tako je predstavljao Ganu na SP-ima 2010. i 2014., a u Južnoj Africi igrao je protiv Njemačke, za koju je nastupao njegov brat Jerome, što je bio prvi put u povijesti svjetskih prvenstava da su dva brata igrala jedan protiv drugoga. Njemačka je pobijedila 1:0.

Pročitajte više