TRAGEDIJNA JEZERU COMO

Nogometašica u Italiji zaronila u jezero i nestala, pokrenuta potraga

Screenshot: Twitter

FLORIJANA ISMAJILI (24), nogometašica Young Boysa i švicarska reprezentativka, nestala je nakon što je skočila s čamca u jezero Como u Italiji. Nakon 24 sata potrage nije pronađena i u nedjelju je proglašena nestalom. 

Posljednji put je viđena u subotu na jezeru Como u Italiji, nedaleko od granice sa Švicarskom. Unajmila je čamac sa svojom prijateljicom. Isplovile su oko 14 sati i usidrile se oko 700 metara od obale gdje su se nešto više od sat vremena sunčale, piše Blick. 

Skočila u jezero i nestala

Nešto prije 16 sati Florijana je, da bi se rashladila, skočila u jezero koje je na tom dijelu duboko oko 100 metara i nestala. Prijateljica ju je čekala i dozivala, ali više se nije pojavila. 

"Pomislila sam kako me željela preplašiti i da će se iznenada pojaviti s druge strane broda", rekla je Florijanina prijateljica pa dodala: Vrištala sam i zvala njeno ime, a onda i nazvala hitnu službu". 

Policija i vatrogasci odmah su krenuli u potragu za nogometašicom, ali još nije nađena. 

"Pretražili smo područje dva kilometra od mjesta na kojem je Florijana zadnji put viđena. Pomoći će i helikopteri i ronioci", rekao je šef akcije spašavanja Giuseppe Camassa pa istaknuo: 

"Jezero Como je podmuklo, ima jake struje pod mirnim vodama". 

U klubu se nadaju kako će sve završiti dobro

"Informirani smo da je naša igračica Florijana Ismaili nestala od subote poslijepodne na jezeru Como nakon nesreće prilikom plivanja. Policijska potraga se nastavlja. Zabrinuti smo, ali nismo izgubili nadu da će sve dobro završiti. U stalnom smo kontaktu s članovima obitelji i molimo sve za razumijevanje. Sad ne možemo dati više informacija, informirat ćemo vas čim budemo znali više", kažu u Young Boysima.

Ismaili je kapetanica Young Boysa, albanskog je porijekla,, a prošle sezone zabila je sedam golova i bila najbolji strijelac ekipe. Za Švicarsku je upisala 33 nastupa, a posljednji prije svega dva tjedna. Bila je i dio sastava na Svjetskom prvenstvu 2015., ali nije ulazila u igru.

Pročitajte više