NOGOMETNI SVIJET UZ FERGUSONA Posebno su dirljive poruke igrača iz slavne momčadi Uniteda

Foto: Getty Images / Guliver Image

SIR Alex Ferguson bori se za život nakon izljeva krvi u mozak koji se iznenada dogodio u subotu večer. Legendarni trener je operiran, a nogometni svijet mislima je uz njega.
> Alex Ferguson bori se za život nakon operacije i izljeva krvi u mozak
 
Bivši strateg Rangersa, s kojim je 1983. osvojio Kup pobjednika kupova preko Real Madrida, vodio je Manchester United punih 26 godina i osvojio čak 38 trofeja te s 10 naslova engleskog prvaka preskočio Liverpool po broju trofeja. U mirovinu je otišao 2013.
 

 
Njegova teška situacija posebno je pogodila velike zvijezde koje je on stvorio, a prvi se javio David Beckham...
 
"Borite se, šefe! Molim se i šaljem ljubav Cathy, cijeloj obitelji i Manchester Unitedu", napisao je Beckham, uz fotografiju na kojoj je sa slavnim trenerom potpisao prvi ugovor s Crvenim vragovima.
 
 
Slavni strateg iz Glasgowa vodio je United od 1986. do 2013. godine, a u 1500 utakmica ostvario je 895 pobjeda, 338 remija i 267 poraza, uz čak 38 trofeja od čega 13 naslova engleskog prvaka, dvije Lige prvaka...
 
"Vidimo se brzo, šefe. Moje misli su s cijelom obitelji u ovom teškom trenutku", napisao je Wayne Rooney kojeg je Fergie napravio najboljim strijelcem Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske u povijesti.
"Moje misli i molitve su s tobom, moj prijatelju. Budi jak, šefe!", javio se i Cristiano Ronaldo kojeg je Fergie 2003. doveo na Old Trafford iz Sportinga i promijenio mu život. Portugalac je više puta isticao kako je Škot njegov nogometni otac za kojeg je jako vezan. 
"Apsolutno sam devastiran informacijom da Sir Alex nije dobro i da je u bolnici. Moje misli su uz njega i njegovu obitelj", poručio je Michael Carrick, na čijem je transferu 2004. iz Tottenhama upravo insistirao Ferguson, a veznjak je i danas član Crvenih vragova. 
Njegovi vječni rivali iz Liverpoola nisu zaboravili s kakvom su veličinom vodili velike bitke tijekom 26 godina...
 
"Kad se dogodila katastrofa Hillsborougha 1989. godine, sir Alex Ferguson je izravno na telefonu ponudio svoju pomoć na bilo koji način koji je mogao. Želimo bivšem menadžeru Manchester Uniteda brzi oporavak nakon operacije"...
"Mislimo na tebe, sir Alex", poslao je podršku i Arsenal sa svim ostalim nogometnim djelatnicima koje je uznemirila životna bitka jednog od najvećih ikada. 

Pročitajte više