Dokvalifikacije za Euro

NORVEŠKA - SRBIJA 1:2 Srbija nakon produžetaka na korak do Eura i okršaja s Hrvatskom

Foto: Epa

SRBIJA je u Oslu golovima dvostrukog strijelca Sergeja Milinkovića-Savića (82. i 102. minuta) nakon produžetaka pobijedila Norvešku 2:1 i osigurala je finale play-offa za plasman na Euro. Za Norvešku je zabio Normann u 87. minuti.

Srbija će Euro tražiti u susretu protiv Škotske koja je nakon penala izbacila Izrael.  Pobjednik tog susreta na Euru će igrati u skupini s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

Nevjerojatni promašaji Srbije nisu bili kažnjeni 

Srbija je bila puno bolja od domaćina. Nevjerojatno je što su igrači Srbije sve promašili u ovom susretu i bila bi prava sportska nepravda da su ispali. Aleksandar Mitrović je promašio prazna vrata s pet metara, Filip Đuričić je s tri metra pogodio golmana Jarsteina, a u produžecima je Darko Lazović zatresao vratnicu.

Potez utakmice je napravio izbornik Srbije Ljubiša Tumbaković kad je umjesto Đuričića uveo Milinkovića-Savića, čovjeka koji je s dva gola odveo Srbiju u finale baraža. 

Izvrsna Srbija, loša Norveška 

Od samog početka Srbija je bila puno bolja od bezidejnog domaćina. Fenomenalni Dušan Tadić je kreirao igru Srbije, od njega je sve počinjalo, a igra gostiju se uglavnom bazirala na igru s boka i ubačaje prema Aleksandru Mitroviću.

Norveške u prvih 40-ak minuta nije bilo nigdje, a Srbi su uz nekoliko solidnih šansi zapucali jednu koja se morala zabiti. Nevjerojatno je što je promašio Mitrović. Nakon prizemnog ubačaja Đuričića Mitrović je s pet metara tukao preko gola.

Norvežani su u prvom poluvremenu imali samo jednu šansu, ali pravu. Nakon udarca iz kuta Haland je bio najviši, dobro je tukao, golman Rajković je već bio svladan, ali je s gol crte očistio Maksimović.

U nastavku odmah nova čista šansa za Srbiju. Igrala se 54. minuta kad je Filip Đuričić jednu ubačenu loptu dobro primio, riješio se suparnika, a onda je sam kao duh s pet metara pogodio norveškog golmana.

Milinković-Savić odveo Srbiju u finale play-offa

Srbija je zasluženo povela u 82. minuti. Milinković-Savić, tek što je ušao u igru, iznudio je faul na tridesetak metara od vrata Norveške. Tadić je odlično ubacio, Mitrović je prebacio u pet metara, a Milinković-Savić zakucao je u mrežu.

Srbija, umjesto da rutinski zaključi utakmicu, pustila je Norvešku da iz ničega izjednači u 87. minuti. Jedan naizgled bezopasan napad je poveo Normann, nitko ga nije čuvao, ušao je u kazneni prostor i preciznim prizemnim udarcem je pogodio za izjednačenje.

U produžecima ista priča. Srbija je napadala, Lazović je pogodio vratnicu, a onda je Milinković-Savić, nakon fantastične akcije krasnim lobom prebacio golmana Jarsteina za veliku pobjedu.

Sastavi:

Norveška: Jarstein, Elabdellaoui, Reginiussen, Ajer, Aleeasami, Odegaard, Berge, Henriksen, Johansen, Sorloth, Haland

Srbija: Rajković, Kolarov, S. Mitrović, Milenković, Gudelj, Tadić, N. Maksimović, Lazović, Ristić, Đuričić, A. Mitrović

Pročitajte više