ZOI 2022

Norvežanin povijesni skok na ZOI-ju ostvario bez treninga

Foto: EPA

JARL MAGNUS RIIBER u vodstvu je nakon skijaških skokova nordijske kombinacije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Mladi Norvežanin je bez treninga, budući da je do jutarnjih sati bio u karanteni zbog koronavirusa, skočio rekord skakaonice od 142 metra. S tom bi daljinom Riiber uzeo zlato u skijaškim skokovima, a ovako je veliki favorit za naslov olimpijskog prvaka jer je odličan trkač na deset kilometara. 

Ovaj 24-godišnjak bio je veliki favorit za nordijsku kombinaciju prije početka ZOI-ja 2022. s obzirom na to da je dvije i pol sezone bio nepobjediv u Svjetskom kupu. Riiber vodi ispred Estonca Kristjana Ilvesa (140 metara), koji je također u posljednjem trenutku dobio dozvolu za start jer je dotad bio pozitivan, a startat će s 44 sekunde iza Norvežanina.

S 44 sekunde zaostatka startat će i Japanac Ryoto Yamamoto, a Nijemac Manuel Faiyst (47 sekundi) na četvrtom i Japanac Akito Watabe (54) također su u konkurenciji za medalju. Prvak s male skakaonice Nijemac Vinzenz Geiger zauzeo je 14. mjesto u skokovima. Utrka na deset kilometara počinje u 11:30.

Pročitajte više