Nova Argentina gazi bez Messija: Icardi i Dybala zabili prvijence za pamćenje

Screenshot

ARGENTINA - MEKSIKO 2:0 na prijateljskoj utakmici u Mendozi. Strijelci Mauro Icardi u 2. i Paulo Dybala u 87. minuti. 

Nema više Mascherana, Di Marije, Higuaina, za ovo okupljanje ni Aguera, a Messi od reprezentacije pauzira do daljnjeg, ali zato nova Argentina pod vodstvom izbornika Lionela Scalonija konačno ima pravu devetku, koja je u osmom nastupu za Albiceleste golčinom otvorila golgeterski račun. Messijev nasljednik također je napokon, u 18. nastupu, postigao prvi gol za nacionalnu momčad. 

Isti dvojac ključnih igrača nove Argentine režirao je pobjedu nad istim suparnikom i prije četiri dana u Cordobi (2:0), ali tada nisu postigli golove. Sada su napokon zabili, zbog čega je cijela zemlja odahnula. 

Icardiju je za prvi gol u reprezentaciji trebala samo minuta i 11 sekundi. Prvi gol za Argentinu zabio je nakon krasne akcije u kojoj je sudjelovao od početka. Rulli ga je pronašao dugim proigravanjem, a on je spustio za Lamelu, koji odigrava dupli pas na ulaz u kazneni prostor s desne strane, odakle Icardi gađa suprotne rašlje. Impresivno poentiranje, prvo za reprezentaciju trenutno najboljeg napadača na svijetu. 

Tri minute prije kraja nulu u rubrici golova za reprezentaciju napokon poništava Paulo Dybala, samo pet minuta nakon što je zamijenio Icardija i također nakon lijepe akcije. Kontru je opasnom napravio Gio Simeone odličnim proigravanjem za Dybalu, koji izlazi sam pred meksičkog vratara i lako poentira. 

Osim strijelaca oduševili su i ostali igrači kojih do sada nije bilo nigdje u reprezentaciji. Eric Lamela bio je opasan svaki put kada je imao loptu, a Rodrigo de Paul kao lutalica između linija bio je neuhvatljiv Meksikancima i izluđivao ih je pokretljivošću.

Dvomeč s Meksikom nova Argentina završila je s dvije uvjerljive pobjede. Ipak, treba istaknuti da joj je protivnik drugu utakmicu u gostima igrao sa samo jednim igračem iz europskih klubova. 

Ali Argentinci, koji su nakon očajnih kvalifikacija za SP i debakla u Rusiji jedva čekali bilo kakvu naznaku boljitka, ne dopuštaju da im to pokvari slavlje zbog povratka reprezentacije.

Sastav Argentine protiv Meksika:

Rulli; Mercado, Funes Mori, Kannemann, Acuna - Ascacibar, Pereyra, Meza - De Paul, Icardi, Lamela.

Ušli su u drugom poluvremenu: Cervi, Paredes, Gazzaniga, Lo Celso, Simeone i Dybala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.