NOVA ISTRAGA, OSJEČKO ODVJETNIŠTVO OBJAVILO Bivša supruga Mamićevog poreznika podvalila sudu lažne papire

Foto: Hina

OPĆINSKO državno odvjetnštvo je otvorio istragu protiv Tajane Pernar (38), bivše supruge poreznika Milana Pernara, kojemu se, zajedno s klanom Mamić, sudi zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama te poreznu prevaru. 

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istraživanje protiv bivše supruge Mamićevog poreznika, njezina oca Marka Atlagića (62), te 63-godišnjeg poduzetnika iz Vodica, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela poticanja na krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Riječ je o nastavku radnji u osječkom procesu protiv Mamića i Pernara kojeg se tereti za primanje mita. Pernar na osječkom sudu pokušava objasniti i opravdati milijunsku razliku između prihoda i rashoda te porijeklo imovine. 

ODO Osijek sumnja da je Tajana Pernar od svoga oca i vodičkog poduzetnika zatražila da sastave lažnu dokumentaciju kako bi se fiktivno prikazalo da Marko Atlagić iznajmljuje apartmane tvrtki vodičkog poduzetnika, u razdoblju od 1997. do 2005. godine.

"Cilj je bilo neistinito prikazivanje imovine. Obojica osumnjičenika su pristali i izradili te potpisali ugovor o zastupanju u pružanju usluga u domaćinstvu između trgovačkog društva iz Vodica kao zastupnika i drugoosumnjičenika kao iznajmljivača, te još devet ugovora o fiksnom zakupu apartmana koje je trećeosumnjičenik ovjerio pečatom trgovačkog društva iz Vodica", tvrde u Općinskom državnom odvjetništvu. Plan su ostvarili, kako Odvjetništvo tvrdi, između 20. studenog 2017. godine te 26. veljače 2018. godine, kada je Tajana Pernar lažne dokumente dostavila u spis za potrebe financijskog vještačenja.

Tajana Pernar već je svjedočila na suđenju povodom optužnice protiv Milana Pernara, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića. Zbog sumnje u davanje lažnog iskaza u istom procesu, Općinsko državno odvjetništvo istražuje i nogometaše Dejana Lovrena i Luku Modrića te Modrićevu punicu Vesnu Juraić, nekadašnju računovotkinju Dinama. 

Priopćenje DORH-a, 1. ožujak 2018.

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istraživanje protiv hrvatske državljanke (1980.) i dvojice hrvatskih državljana (1956. i 1955.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela poticanja na krivotvorenje službene ili poslovne isprave iz članka 279. stavak 1. KZ/11 u vezi s člankom 37. KZ/11, pomaganja u krivotvorenje službene ili poslovne isprave iz članka 279. stavak 1. KZ/11 u vezi s člankom 38. KZ/11, krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz članka 279. stavak 1. KZ/11 i sprječavanja dokazivanja iz članka 306. stavak 2. KZ/11. (1. 3. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od 20. studenog 2017. do 26. veljače 2018., u Osijeku i Vodicama; u cilju neistinitog dokazivanja porijekla imovine u kaznenom predmetu koji se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku protiv bivšeg supruga prvoosumnjičene i drugih osoba zbog kaznenih djela iz članka 291. stavak 1. i 2. KZ/11 i dr.; prvoosumnjičena od svog oca (drugoosumnjičenik) te od trećeosumnjičenika (osnivač trgovačkog društva iz Vodica) zatražila izradu neistinite poslovne dokumentacije o iznajmljivanju apartmana od drugoosumnjičenika navedenom trgovačkom društvu iz Vodica u razdoblju od 1997. do 2005. godine. Obojica osumnjičenika su pristali i izradili te potpisali ugovor o zastupanju u pružanju usluga u domaćinstvu između trgovačkog društva iz Vodica kao zastupnika i drugoosumnjičenika kao iznajmljivača, te još devet ugovora o fiksnom zakupu apartmana koje je trećeosumnjičenik ovjerio pečatom trgovačkog društva iz Vodica. Nakon toga su, osnovano se sumnja, tako sastavljene ugovore predali prvoosumnjičenoj koja ih je potom dostavila u predmetni spis Županijskog suda u Osijeku za potrebe dopune financijsko-knjigovodstvenog vještačenja imovine bivšeg supruga prvoosumnjičenice i članova njegove obitelji u tom postupku.

Osumnjičenicima je poslan poziv za provođenje dokazne radnje njihovog prvog ispitivanja s poukom o pravima.

Pročitajte više