Nova snimka, Pjaca odnio igrača Istre. Ovako suci odmah zaključe da nije penal

Screenshot: MAXSport

NASTAVLJA se curenje u javnost snimaka komunikacije glavnih sudaca i njihovih video-pomoćnika, koje pokazuju kako oni komuniciraju te donose odluke o dvojbenim i ključnim situacijama na utakmicama SuperSport HNL-a. Nova je situacija s utakmice Istra - Rijeka (1:1) u 12. kolu SHNL-a. U 65. minuti, pri rezultatu 1:1, desni bočni domaćih Luka Hujber sjajno poslužen petom u trku ide sam prema golu.

Tada ga u kaznenom prostoru prsima odnosi Rijekin krilni napadač Marko Pjaca. Tako zaustavljeni Hujber sruši se na travnjak kotrljajući se po njemu jer je ometen dok je bio u punom trku. Šireći ruke traži penal. No glavni sudac Ante Čulina iz Zagreba, kao ni Luka Pušić, njegov sugrađanin i pomoćnik na toj strani, ne signaliziraju i ne sude ništa.

U tom trenutku se na snimci čuje kako Čulina govori pomoćnicima: "Ništa, ništa, ništa... Prelagano je to. Prelagano." Na to se iz VAR sobe, u kojoj su Ante Čuljak iz Zagreba i Hrvoje Radić iz Splita, čuje: "Ante, VAR soba ovdje, odgodi malo." Doslovno par sekundi zatim slijedi: "Provjera završena, provjera završena. Bravo. Provjera završena."

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Sada je na društvene mreže procurila snimka iz VAR sobe kod te situacije, a pogledati je možete OVDJE.

 

Pročitajte više