Novi Age of Empires zasluga je Bill Gatesa i nepoznatog Reddit junaka, a ovo je priča o tome

Foto: Age Of Empires, Scrrenshot: YouTube

NOVI/stari Age of Empires, u svakom smislu popravljena kopija prvog dijela iz 1997. godine, jedna je od najočekivanijih igara ove jeseni. Kralj RTS-a vraća se u potpuno novom ruhu, a iz Microsofta su objavili kako će, osim grafike, i igrivost biti puno bolja. Jednom riječju, igra s kraja 20. stoljeća na svaki način bit će prilagođena 2017. godini.

>> POVRATAK PRVE LJUBAVI Age of Empires vraća se ljepši i bolji nego ikad!

A za to je zaslužan osobno Bill Gates. I jedan nepoznati korisnik Reddita. Naime, kada je prošle godine Bill Gates sudjelovao na tradicionalnom online chatu s korisnicima, jedan je korisnik iskoristio priliku da postavi pitanje najbogatijem čovjeku na svijetu. "Le-click", kako je nick nepoznatog junaka s Reddita, najbogatijeg čovjeka na svijetu pitao je što je s AOE serijalom.

"Pogledat ću što je s time. Koliko vam Empiresa treba?", odgovorio je Bill Gates.

I pogledao je.

Godinu dana kasnije, na E3-u je predstavljen trailer za nadolazeću igru. Točan datum još nije poznat, ali to će biti do kraja godine.

Što je najbolje, Bill Gates nije zaboravio pitanje s Reddita pa se prije nekoliko dana "le-clicku" odlučio pohvaliti ispunjenim obećanjem.

"Znam da je prošlo dosta vremena otkad je "le-click" molio za ovu kampanju, ali napokon imam odgovor za tebe. Srećom, isplatilo se čekati", napisao je Bill Gates na Redditu prije malo više od dva tjedna.

Je li "le-click" zaista zaslužan za novi AOE ili je on već bio u planu? Nemamo pojma. Ali, realno, koga briga. Priča je zgodna za pročitati, a AOE nam se vraća.

Pročitajte više