FORMULA 1

Novi detalji o Schumacherovu stanju: "Ne postoji terapija koja mu može pomoći"

Foto: EPA

PROŠLO je više od pet godina otkako je Michael Schumacher stradao na odmoru sa sinom Mickom na skijanju u francuskim Alpama. Otišao je na neoznačeni dio staze, nezgodno pao i sletio ravno na glavu na jedini veći kamen u krugu od nekoliko desetaka metara.

Legendarni vozač Formule 1 još se oporavlja, a informacije o njegovom stanju svode se na medijska nagađanja i detalje koje otkrivaju anonimni izvori.

Le Parisien objavio da je Michael Schumacher u ponedjeljak poslijepodne stigao iz Ženeve u europsku bolnicu Georges-Pompidou u Parizu na tajni tretman primanja matičnih stanica, a to nije prvi put. 

"Da, u mojoj je skrbi i uvjeravam vas da je pri svijesti", navodno je rekla medicinska sestra iz spomenute bolnice, a danas je svoj sud dala i Matilde Leonardi, jedna od vodećih talijanskih stručnjakinja za to područje medicine.

"Ne postoji eksperimentalna terapija matičnim stanicama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svjesnosti poput Michaela Schumachera", rekla je Leonardi, direktorica istraživačkog centra Neurološkog instituta Besta u Milanu i članica Talijanskog društva neurologa pa dodala: 

"Informacija koja je dospjela u javnost o bivšem vozaču samo daje lažnu nadu i zavarava obitelji pacijenta". 

Pročitajte više