Novi hit-igrač hrvatske reprezentacije: Modrić mi vjeruje. To mi je najveća čast

Foto: Ansis Ventins/PIXSELL

MARCO PAŠALIĆ, nogometaš Rijeke, debitirao je za Hrvatsku u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Protiv Latvije je dobio 10 minuta, a sinoć protiv Armenije 20-ak. U samo pola sata 23-godišnji ofenzivac osvojio je navijače, a nahvalio ga je i izbornik Zlatko Dalić.

"On ima ono što nam nedostaje po toj desnoj strani. Igrao je bez straha i odlučno i to trebamo na toj desnoj strani, na kojoj se mučimo. Ako nastavi ovako igrati u Rijeci, mislim da ima sjajnu budućnost. Pred nama je sedam mjeseci mira i priprema za Euro, svatko će se moći izboriti za priliku, pa tako i on", rekao je Dalić.

Sinoć se pred novinarima pojavio i Pašalić.

"Presretan sam i nemam riječi, što da kažem. San mi se ostvario, kao što sam rekao u zadnjem intervju. Dobio sam i veću minutažu, nemam riječi. Zahvalan sam do neba, idemo u Njemačku, tamo odakle sam ja došao", rekao je bivši igrač dortmundske Borussije pa se osvrnuo na Dalićevu izjavu: "To mi je čast, ali na meni je da radim i šutim."

Rođen je u Karlsruheu, ali ima hrvatsko državljanstvo. U mlađim uzrastima nastupao je za Hoffenheim i Karlsruhe te druge ekipe Stuttgarta i Borussije Dortmund. Ljetos je stigao u Rijeku, u kojoj je sa sedam pogodaka i dvije asistencije u 19 nastupa postao hit-igrač SuperSport HNL-a.

Dio života proveo je radeći težak fizički posao. Evo kako je to opisao: "Imao sam jedan trenutak u životu kad mi se više nije dalo igrati, ali mi je jedan trener oživio karijeru. Bauštela? To mi je bilo bitno da se izgradim kao čovjek, da naučim raditi teško za pare. Pomagao sam bratu u firmi. Da ne sjedim kod kuće, išao sam raditi."

Hoće li ulaznice biti najveći problem za sve koji će vas tražiti?

Ma ne brini, najbitniji su moji, mama, tata, braća i ovi ostali, ako bude još koja karta, bit će, ako ne, neka kupe...

Čini se da su vas stariji igrači prihvatili...

Za mene je velika čast što su me i stariji igrači tražili, dodavali mi. Kao u Latviji u deset minuta. Daje mi to dobar osjećaj na terenu i povjerenje da mogu dobiti svoje akcije i lopte koje tražim. Sada je najbitnije ostati zdrav, zahvalan sam izborniku na ovoj prilici. Rekao sam da ćemo izgurati i kada je najteže, da ćemo izgurati i kad nitko ne vjeruje. Zahvalan sam dragome Bogu na zdravlju i svemu što imam u životu.

Odnos s Modrićem?

Nisam imao puno prilike pričati s njim, ali vidi se na terenu da mi daje lopte i da me traži. To je za mene najveća čast.

Pročitajte više